Поне 700 лева стартова заплата за млад висшист, който работи

...
Поне 700 лева стартова заплата за млад висшист, който работи
Коментари Харесай

КНСБ иска 700 лв. стартова заплата за специалисти с висше образование

Поне 700 лв. стартова заплата за млад висшист, който работи по специалността си, необлагаем най-малко и почтено възнаграждение на изключителния труд са измежду настояванията на КНСБ, които ще бъдат оповестени на митинга в петък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Синдикалният протестен протест " Работеща България желае по-високи заплати! " ще упорства пред ръководещите за догонваща политика по приходите, която в ускорени темпове да ни приближи до средноевропейските равнища, минимална работна заплата, която обезпечава обществено включване и естествена прехрана на живота, се показва в известието.

КНСБ желае най-малко още 100 лева към заплатата на всеки български служащ, както и да не се пипа клас " прослужено време ".

Конфедерацията упорства за неотложно приемане на законова норма за криминализиране на от ден на ден честите нарушавания на правата на служащите и чиновниците на сдружаване и групово договаряне.

КНСБ приканва работодателите да прекратят офанзивите против труда, както и да одобряват, че повишаването на работните заплати е без конкуренция, запасите за напредък на стопанската система са другаде, а не в разноските за труд. От синдиката ще насочат обръщение към бизнеса " да разбере, че държавните условия за ред и бистрота не са " административна тежест ", а част от демокрацията и законността ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР