Местен жител от един от районите, които са най-силно засегнати от горските пожари на Мауи, казва, че има „мъртви тела, плаващи по морския бряг“

...
Поне 36 души са загинали в резултат на горските пожари,
Коментари Харесай

Поне 36 души са загинали в резултат на горските пожари, които опустошиха Хавай и остров Мауи .

Един оцелял от тежко засегнатата Лахайна описа ужасяващата ситуация пред Hawaii News Now.

„Все още имаме мъртви тела, плаващи по стената“, каза неназованият жител новинарският канал.

Опустошителните горски пожари в Хаваите, които избухнаха тази седмица и унищожиха исторически град на остров Мауи, са убили най-малко 36 души там, според служители на окръга.

Един оцелял от силно засегнатия район на Лахайна каза пред Hawaii News Now, че телата са открити във водите в ужасяваща сцена, след като пожарите по същество изравниха голяма част от курортния град.

„Все още имаме мъртви тела плаващ по морската стена", каза неназованият жител на Лахайна пред новинарското издание. „Те седят там от снощи. Изтегляме хора от снощи, опитвайки се да спасим живота на хората.“

Докато бушуваха свирепите пожари, подхранвани от ветровете от урагана Дора, стотици мили далеч — някои местни жители бяха принудени да скочат в океана във вторник, за да избягат от пламъците.

„Току-що претърпяхме най-лошото бедствие, което съм виждал. Цялата Лахайна е изгоряла до основи. Сякаш апокалипсис“, каза жителят на Лахайна Мейсън Джарви пред Ройтерс.

Бреговата охрана на САЩ съобщи рано в четвъртък, че 14 души са били успешно спасени от водите край Лахайна и че те са в стабилно състояние.

< blockquote placeholder data-theme=light class=twitter-tweet>

—USCG Hawaii Pacific (@USCGHawaiiPac) 10 август 2023 г.

 

В допълнение към смъртни случаи, причинени от горските пожари на Хаваите, пожарите повредиха или унищожиха близо 300 сгради и разселиха хиляди хора.

„Ще отнеме години, за да се поправи. Това дори не е най-лошото“, неназованият Жител на Лахайна, който също каза, че домът му е изгорял, каза пред Hawaii News Now.

Пилотът на хеликоптер Ричард Олстен, който прелетя над Лахайна в сряда, описа разрушенията пред новинарското издание, като каза: „Сякаш район е бил бомбардиран . Това е като военна зона."

Историята продължава

Местната жителка Тиаре Лоурънс каза пред Hawaii News Now, „На всички, които познавам в Лахайна, домовете им са изгорели" и добави, че не е успяла да получи в контакт с някои членове на семейството.

„За 36 часа градът ни беше изпепелен. Нищо не е останало“, каза жителят на Лахайна Дъстин Калейопу, който каза, че има само „минути да избяга“ от дома си в предаването „Днес“ на NBC в четвъртък. все още оценяват щетите, причинени от продължаващите пожари, според Reuters.

„Пътят до възстановяването ще бъде дълъг“, каза Люк.

Прочетете оригиналната статия в Insider< /p>

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР