Поне 19 души са пострадали при експлозия и последвал пожар

...
Поне 19 души са пострадали при експлозия и последвал пожар
Коментари Харесай

Взрив в автобус в Шри Ланка, има 19 пострадали /снимки/

Поне 19 души са потърпевши при детонация и последвал пожар в пътнически рейс в Шри Ланка, заяви организация Ройтерс, представена от ТАСС и БГНЕС. Автобусът пътувал от северния полуостров Джафна към един от основните военни образователни центрове в южната част на страната.
„ В пътническия рейс избухна гърмеж, останаха елементи от корпуса му. Смятаме, че това може да е бил гърмеж на бомба”, оповестиха локални военни.
Сред потърпевшите има 12 униформени и седем цивилни. Ройтерс прибавя, че след края на траялата съвсем 30 години революция през 2009, нападенията против военни са необичайност.
рез 70-те години на предишния век вътрешнополитическата конюнктура се определяше от неуредения междуетнически спор сред синхали и тамили, довел до основаването на сепаратисткото придвижване отпред с „ Тигри за избавление на „ Тамил илам”. От 1983 то поведе въоръжена битка против държавното управление за основаване на самостоятелна тамилска страна в северната част на Шри Ланка.
На 19 май 2009 президентът Махинда Раджапакса публично разгласи в Народното събрание за дефинитивна победа над тамилските тигри и преустановяване на бойните дейности. По разнообразни оценки в гражданската война са починали сред 70 и 100 хиляди души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР