Поне 180 души са задържани до 18 часа в Минск

...
Поне 180 души са задържани до 18 часа в Минск
Коментари Харесай

Пак стотици задържани в Беларус сред които и много журналисти |

Поне 180 души са арестувани до 18 часа в Минск на неделния митинг против президента Александър Лукашенко и имитация на резултатите на президентските избори, заяви портала tut.by. По-голяма част от задържаните са в прибрани в Минске.

В региона на паметника “Минск — город-герой ” е имало конфликти на протестиращи със силите на реда, има доста потърпевши. Служителите на силите за сигурност на Беларус използваха зашеметяващи гранати и водни оръдия, с цел да разпилян стачкуващите в центъра на Минск.



От сутринта са арестувани доста публицисти, което приказва, че това се прави целеустремено.

Това не е първото задържане на представители на медиите. В края на август беларуският Съвет за сигурност лиши акредитациите на най-малко 17 публицисти от интернационалните медии, които отразяват митингите.

Бившата руска република с 9,5-милионно население е разтърсена от всеобщи митинги, които започнаха след президентските избори на 9 август. Според опозицията те са били манипулирани от водача деец Александър Лукашенко. Той отхвърля това. Европейският съюз и Съединени американски щати обаче отхвърлят да признаят изборната му победа за законна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР