Поне 12 убити цивилни, сред които и деца. Това е

...
Поне 12 убити цивилни, сред които и деца. Това е
Коментари Харесай

Русия пак пуска бомби върху жилища в Украйна. Поне 12 убити, сред тях и деца

Поне 12 убити цивилни, измежду които и деца. Това е резултатът от поредна масирана ракетна аката на Русия в три украински града - столицата Киев, Умар и Днипро.

Официалните украински управляващи оповестиха, че това е първата масирана въздужна офанзива против Киев от началото на март. Общо 11 ракети и два дрона са били свалени над столицата, заяви градската администрация. Там няма данни за нанесени съществени вреди и жертви, само че парчета от прехванатите съветски ракети са развалили електропровод и път.

Три деца са били избавени под руините в централния град Уман, където при удар върху жилищна постройка са починали най-малко 10 души, заяви украинската полиция. Атаката над града е оставила най-малко 17 ранени, само че спасителите не престават да гасят пожари и да търсят оживели от останките на към 10 жилищни здания, потърпевши при ударите по цивилни цели, осъщестени от съветската войска.

Млада жена и дете са убити в град Днипро, сподели регионалният шеф. Въоръжените сили на Украйна оповестиха, че до момента в който звучат сирените за въздушна паника над страната, противоракетната защита на страната е съумяла да смъкна 21 съветски крилати ракети.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласява в Twitter фрагменти от последните опустошения по ударени от съветската войска зивилни цели. " Поредна нощ на съветски гнет (...) Руското зло може да бъде спряно с оръжие. Нашите бранители го вършат. И може да бъде спряно със наказания ", написа Зеленски.

Another night of
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР