Понастоящем системата Galileo включва 26 сателита от първо поколение(снимка: ESA) Европейската

...
Понастоящем системата Galileo включва 26 сателита от първо поколение(снимка: ESA)
Европейската
Коментари Харесай

Европа изгражда ново поколение Galileo сателити


Понастоящем системата Galileo включва 26 спътника от първо потомство
(снимка: ESA)

Европейската галактическа организация (ESA ) е избрала фирмите Thales Alenia Space и Airbus Defense & Space за създаване на две фамилии галактически апарати, които ще сформират второто потомство спътници за навигационната система Galileo.

Договорите за 12 спътника възлизат на 1,47 милиарда евро и обгръщат проектирането и строителството, заяви. Понастоящем системата Galileo включва 26 спътника от първо потомство. 12-те нови спътника от второ потомство към този момент са в развой на произвеждане и тестване.

Очаква се първият от новите спътници от Galileo да бъде изстрелян до 2025 година, повишавайки точността, предоставяна на потребителите, от метър до дециметър. Сателитите от втора генерация ще разполагат с:

G2 ще имат и някои нови благоприятни условия, в това число двупосочна връзка с хора в неволя по време на незабавни случаи при търсене и избавяне. Нов спешен механизъм ще даде на управляващите опция да насочат предизвестия към хората в рискови зони, като да вземем за пример по време на цунами или. Тези предизвестия ще бъдат предоставяни без значение от доставчиците на телекомуникационни услуги, като се употребяват навигационни сигнали на Galileo като услуга за еднопосочни известия.

Системата Galileo ще се ръководи от Агенцията на Европейски Съюз за галактическата стратегия EUSPA със седалище в Прага. Двата органа си партнират за развиването и интервенциите на Galileo, до момента в който ESA дава отговор за проектирането, създаването, снабдяването и качеството на спътниците и наземната инфраструктура.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР