Понастоящем Ripple води съдебна битка с Комисията по ценни книжа

...
Понастоящем Ripple води съдебна битка с Комисията по ценни книжа
Коментари Харесай

Ripple и Колумбийската централна банка обединяват усилията си за развитие на CBDC

Понастоящем Ripple води правосъдна борба с Комисията по скъпи бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC). Това обаче не попречи на напредъка на компанията във връзка с нововъведенията и разширението, в това число на активността ѝ в Колумбия.

Колумбийската централна банка Banco de la República неотдавна разгласи съдействие с Ripple и Министерството на осведомителните и информационните технологии (MinTIC). Целта на това партньорство, както е посочено в прессъобщение от 15 юни, е да се внедри платформата на Ripple за цифрова валута на централната банка (CBDC).

Чрез тази самодейност, употребяваща блокчейна XRP Ledger (XRPL), колумбийската централна банка цели да усъвършенства своята система за заплащания с висока стойност. Сътрудничеството попада в границите на третата фаза на експериментирането с блокчейн на MinTIC, следено от Дирекцията за цифрово ръководство.

Министърът на MinTIC Маурисио Лискано изрази мнение, че планът ще даде прототипно софтуерно решение, което ще разреши симулации на разнообразни случаи на потребление в системата за високостойностни заплащания.

Разработването на това решение, основано на блокчейн, ще оцени евентуалната успеваемост, подобрявайки и допълвайки процесите в структурите по сигурен и ефикасен метод.

Вицепрезидентът на Ripple по въпросите на ангажираността на централните банки и CBDC, Джеймс Уолис, акцентира смисъла на това съдействие, като съобщи, че то ще даде опция на организациите да работят по друг метод в цифровата епоха. Освен това той има вяра, че то ще проправи пътя за трансформиращ прогрес в потреблението на блокчейн технологията в обществения бранш.

Уолис добави, че партньорството показва отдадеността на Ripple да подтиква нововъведенията и успеваемостта, като дава опция на обществените организации да употребяват изцяло капацитета на сигурните и транспарантни транзакции.

По-рано Ripple показа своето изцяло решение за CBDC, основано на XRPL. Това решение има за цел да подкрепи централните банки, доставчиците на финансови услуги и държавните управления при стартирането на техни лични цифрови валути, като се оправи с провокациите, срещани при внедряването на CBDC.

Що се отнася до цената на XRP , родния токен на Ripple, нямаше забележителна реакция на това развиване. Към момента на писане на публикацията XRP се търгуваше на цена от $0.46, като означи спад от 1.9% през последните 24 часа и към 12% през предходните седем дни. На месечната графика обаче към момента се следи нарастване от почти 13%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР