Помощта за бедните е паспортът към рая за християните, заяви

...
Помощта за бедните е паспортът към рая за християните, заяви
Коментари Харесай

Папа Франциск: Помощта за бедните е паспортът към рая за християните

Помощта за бедните е " паспортът към парадайса " за християните, съобщи през днешния ден папа Франциск на литургия в базиликата " Свети Петър " в наличието на хиляди небогати хора - бездомни, бежанци и безработни, пристигнали благодарение на благотворителни организации от цяла Европа.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Andrew Medichini
Франциск означи за първи път Световния ден на бедните, нов католически празник, който той разгласи след закриването на Годината на милосърдието, оповестиха международните организации. " Бедните са тези, които откриват за нас пътя към небето; те са нашият паспорт за парадайса. За нас е евангелски дълг да се грижим за тях ", сподели Светият отец.

Той осъди безразличието към бедните като огромен грях и сподели на вярващите, че не е задоволително да не правят зло през живота си и да се придържат само към Божиите заповеди, а да оказват помощ на хората в потребност. По време на службата папата бе асистиран от 12 души - мигранти, бездомни и безработни, а една от молитвите беше прочетена от сирийски емигрант. След месата Франциск провежда обяд в залата за аудиенции на Ватиканския замък за 1200 небогати. Останалите ще обядват в няколко от ватиканските семинарии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР