Помощният пакет за Украйна, предоставен от Брюксел за последните пет

...
Помощният пакет за Украйна, предоставен от Брюксел за последните пет
Коментари Харесай

Могерини: ЕС предостави на Украйна най-големия помощен пакет в историята си

Помощният пакет за Украйна, възложен от Брюксел за последните пет години, е станал най-големият в цялата история на Европейския съюз. Това съобщи в понеделник висшият представител на Съюза за политиката на сигурност и външните работи Федерика Могерини на годишната конференция на европейските посланици в Брюксел, предава ТАСС.

„ Конфликтът в Украйна още не е завърпил, само че за тези пет години Украйна измина доста дълъг път. Днес тя е по-устойчива страна, в сравнение с беше преди пет години “, акцентира тя. „ За тези пет години ние предоставихме на Украйна най-големия спомагателен пакет в историята на Европейски Съюз “.

По думите на Могерини, Европейски Съюз е оказал помощ и оказва помощ на Киев в областта на сигурността, в развиването на страната, инфраструктурата и основаването на работни места. Тя акцентира, че точно помощта на Брюксел е помогнала на Украйна да излезе от рецесията.

В интервала 2014-2018 година са осъществени три стратегии за макрофинансова (кредитна) помощ на Европейски Съюз на стойност повече от 3 милиарда евро. Условята за даване на средствата са битка с корупцията, дейно ръководство на държавните финанси, приватизация и промяна на ръководството на държавните предприятия, както и промени в областта на енергетиката, опазването на здравето и обществената отбрана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР