Помощник-треньорът на Юрген Клоп в Ливърпул - Пепейн Лейндерс, едва

...
Помощник-треньорът на Юрген Клоп в Ливърпул - Пепейн Лейндерс, едва
Коментари Харесай

Микел Артета опитал да открадне един от асистентите на Юрген Клоп

Помощник-треньорът на Юрген Клоп в Ливърпул - Пепейн Лейндерс, едвам не е почнал работа в Арсенал, когато Микел Артета бе назначен за управител на „ артилеристите “.

„ Микел Артета ме предложения да бъда негов асистент, до момента в който се приготвяше за нов стадий от кариерата си. Заедно получихме професионален треньорски лиценз. Предложението му беше ненадейно. Само си представете асистентите Пеп Гуардиола и Юрген Клоп в Арсенал - това е полуда. Микел сподели, че играта на Ливърпул се е трансформирала, откогато дойдох. Това беше най-големият комплимент в живота ми от който и да било. Учтиво отхвърлих и няколко месеца по-късно спечелихме Висшата лига за първи път от 30 години “, показа той пред локалното издание Anfield Watch, представен от „ Топспорт “.

Лейндерс дойде в Ливърпул през 2014 година, като прекарва 3 години в щаба на Брендън Роджърс. След това за малко напуща клуба, а през 2018 година Юрген Клоп го връща още веднъж, с цел да може дружно да изведат „ алените “ до първата им шампионска купа от 30 години насам.

Артета на собствен ред има опция да прекрои някогашния си клуб, като получи голям картбланш през последните съвсем 3 години. За този интервал той завоюва ФА Къп, само че огромната цел си остава завръщане в Шампионската лига, както и интервенция в битката за купата. „ Артилеристите “ не са печелили Висшата лига от 2004 година насам. Това е подравнен връх за най-дългия „ изсъхнал интервал “ в историята на клуба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР