Помощник треньорът на Вихрен (Сандански) Панталей Маникатов даде интервю пред

...
Помощник треньорът на Вихрен (Сандански) Панталей Маникатов даде интервю пред
Коментари Харесай

Панталей Маникатов: Загубата от Балкан ни нарани, очаквам реакция в Етрополе

Помощник треньорът на Вихрен (Сандански) Панталей Маникатов даде изявление пред клубния уебсайт след загубата от Балкан (Ботевград) с 1:3. Маникатов още веднъж води нашия тим при отсъствието на старши треньора Наджи Шенсой:

-Господин Маникатов, надали има предстояща загуба във футбола, само че за какво се получи това проваляне от Балкан (Ботевград)?
-Точно така… Няма предстояща загуба и надали има тим, който излиза на терена с мисъл да загуби. Със сигурност не сме очаквали сходно развиване на срещата. Дори и да кажа, че Балкан (Ботевград) е обичайно сложен противник за нас, това надали е опрощение за загубата. Случи се и би трябвало доста бързо да си вземем поучения.

-Какво не се получи в този мач?
-Всичко, което гостите сътвориха като положения, осъществиха, а ние – пропуснахме. Който е бил на мача, самичък знае защо приказвам. Може би това е единственият дуел, в който ние създадохме толкоз доста стопроцентови обстановки за гол. Уцелихме три пъти гредата, Пехливанов излезе два пъти самичък против вратаря на Балкан, Християн Димитров още два пъти. И до момента в който ние създавахме положения, Балкан си вкара своите.

-Може ли да бъде винен някого за провалянето?
-Това е безусловно неразрешено във футбола. Целият тим печели, целият тим – губи. Няма лична виновност. Загубихме от неточности и момчетата са задоволително опитни, с цел да схванат какво и къде са сбъркали. Не можем да виним за една загуба бранителите или вратаря, тъй като когато си пропуснал 7-8 положения в офанзива, това също е проблем.

-Разликата от Миньор стана 9 точки, това притеснително ли е?
-Вижте, нищо не е непременно с изключение на живота. Но загубата е неприятна – факт! Защото ние като треньори, футболисти, управление и клуб имаме цел и тя е завръщането ни в професионалния футбол. А това е неверна стъпка. Следим класирането, само че за нас е значимо да подредим първо нашата къща и по-късно да забележим къде са останалите. Едно влизане във Втора лига не е самоцел – просто да влезеш. Трябва да си подготвен, с цел да играеш на това равнище. Ръководството на клуба и притежателят, както и Община Сандански, вършат всичко, с цел да може клубът да се развива вярно и да е подготвен за завръщането във Втора лига. През последните години вършим няколко опита, само че все нещо не ни доближава, само че това не значи, че ще спрем да се развиваме.

-Освен това имаме и момчета, които не играят на типичните си постове поради липса на други възможности?
-Ние треньорският щаб се опитваме да сглобим конкурентноспособен тим, тъй като през лятото ни напуснаха не малко играчи. Докато противниците позапазиха съставите си, което им дава преднина. Работим в придвижване с наличните футболисти и тим. Това е нашата треньорска работа и се опитваме да извлечем максимума от капацитета, с който разполагаме. Няма време и не е мястото да се оплакваме или съжаляваме.

-Предстои мъчно посещение на Чавдар в Етрополе в петък.
-Чавдар е добър тим, с добър треньор и футболисти. Загубата от Балкан ни нарани, тъй като всички чувствахме, че паднахме несправедливо, макар цифровото изражение на резултата. Не подценявам по никакъв метод успеха на гостите от Ботевград, само че в действителност мачът можеше да се развие по напълно различен метод. През седмицата ще се подготвим и чакам реакция от момчетата в Етрополе. Несъмнено ни заболя от провалянето от Балкан, само че във футбола от време на време няма логика…

-Какво ще кажете на почитателите, които сигурно са разочаровани от провалянето от Балкан?
-Да поддържат тима. Не персонално даден футболист или треньор, а да бъдат до нас. И да знаят, че няма футболист, който излиза на терена и желае да загуби. Разбира се, не всякога може да се побеждава, само че това не значи, че момчетата не са желали и не са дали всичко от себе си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР