Помощник треньорът на Лудогорец Светослав Дяков смята, че българските отбори

...
Помощник треньорът на Лудогорец Светослав Дяков смята, че българските отбори
Коментари Харесай

Светослав Дяков: В много български отбори има прекалено много чужденци

Помощник треньорът на Лудогорец Светослав Дяков счита, че българските тимове залагат на прекомерно доста задгранични футболисти.

В изявление за предаването " Арена спорт " някогашният футболен национал призна, че първенецът на България мъчно стигна до финала за Купата и се надява да завоюва оценката във дуела против ЦСКА 1948.

" Мачът бе сложен, макар успеха във Варна. Черно море е сериозен противник, а Илиан Илиев е оставил своя почерк в клуба. Щастливи сме, че ще се борим за трофей, уповавам се да го спечелим. ЦСКА 1948 има положителни чужденци. Едни от най-хубавите българи също играят там. Лудогорец не признава нищо друго с изключение на успеха. Според мен стадион " Васил Левски " не е добър вид с огромната писта. Аз персонално избирам стадион, на който трибуните са по-близо дп терена. Съответните органи ще решат къде да се играе финала за Купата на България ", показа той.

Бившият състезател на " орлите " печели първата си купа с разградчани с победа над ЦСКА. Сега двата тима още веднъж спорят за оценката от шампионата.

" Спомням си първата шампионска купа. Мачът беше извънредно сложен, тъй като ЦСКА разполагаше с положителни футболисти. Мислям че ЦСКА удари две греди, стана същинска футболна борба. Този сезон ЦСКА е сериозен тим, натрупа много победи. Само от нас зависи. Предстоят ни сложни мачове до края на сезона. За нас всеки мач е дребен край. Не мисля, че конкуренцията в България се усили. Смятам, че Лудогорец би трябвало да работи още, с цел да подвига равнището. Трябва доста работа с верните хора ", добави той.

Благоевградчанинът счита, че българските клубове би трябвало да бъдат по-търпеливи към родните футболисти.

" Отбори като Лудогорец ЦСКА, Левски съвсем не могат да реализират задачите си единствено с български футболисти. Смятам, че в доста тимове има прекомерно доста чужденци. Ние не сме толкоз атрактивна страна като финансови благоприятни условия и стандарт на живот. Бройката може да се понижи от ръководителите на футболните клубове и треньорите. Нека имаме самообладание към всички футболисти. Бързо отписваме българските футболисти ", счита той.

Светослав Дяков показа усещанията си както от Анте Шимунджа, по този начин и от Ивайло Петев. Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР