Помощник треньорът на България - Георги Донков - се е

...
Помощник треньорът на България - Георги Донков - се е
Коментари Харесай

Стартирана е процедурата по издаване на български паспорт на Фабиан Нюрнбергер

Помощник треньорът на България - Георги Донков - се е срещнал с халфа на Дармщат Фабиан Нюрнбергер, който е спряган като бъдещо попълнение за националния ни тим. Срещата се е състояла преди домакинския дуел с Волфсбург, изгубен с 0:1, в който Нюрнбергер не игра поради травма.

Нюрнбергер изненадал прелестно Донков с новината, че от клуба му са задействали процедурата, която ще разреши на халфа да играе за България. Бащата на Фабиан е германец, а майка му е българка.

24-годишният Нюрнбергер играе като отбранителен халф в отбора от Първа Бундеслига, само че може да се подвизава и като халф-бек в скица с трима в отбрана. Той е измежду главните фигури в Дармщад. Играл е в 12 от 16-те мача през есента. Има и едно попадение. Вкарва при загубата с 1:2 от Бохум. Има на сметката си и 2 асистенции.

В националния тим към този момент играе един футболист от Германия с български корени - Лукас Петков. Той е част от Гройтер Фюрт, който обаче е във Втора Бундеслига.

Списъкът от набелязани играчи за националния тим обаче е много по-широк и той бе направен още в ерата на Младен Кръстаич, написа " Мач Телеграф ".
 Националният ни тим се върна в праисторическата си епоха
Националният ни тим се върна в праисторическата си епоха

Родните национали копаят дъното
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР