Помощник-шерифът на града Кевин Макмахил каза, че Стивън Падок е

...
Помощник-шерифът на града Кевин Макмахил каза, че Стивън Падок е
Коментари Харесай

Падок е убил 59 души и ранил 500 за 9-11 минути

Помощник-шерифът на града Кевин Макмахил сподели, че Стивън Падок е конфигурирал две камери в коридора при хотелската си стая, с цел да следи за приближаването на чиновници на реда. Камери за наблюдаване е имало и в стаята му.

Макмахил заяви, че Падок е стрелял по множеството сред 9 и 11 минути. При стрелбата починаха 59 души, а над 500 бяха ранени.

Притежавал е съоръжения за превръщане на полуавтоматично оръжие в автоматизирано. Полуавтоматичното оръжие изисква по едно натискане на спусъка за всеки създаден изстрел. При автоматизираните оръжия едно натискане на спусъка и задържането му разрешава поредност от изстрели до изпразването на пълнителя, обясниха източници от следствието.

Източник на телевизия Си Ен Ен Падок твърди, че той е събирал арсенала си в продължение на над 20 години.

Според шерифа на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо, Падок "е знаел какво желае да направи " и "е знаел по какъв начин ще го направи ". На въпрос за възможните претекстове Ломбардо сподели, че към този момент "не може да влезе в главата на един умопобъркан ".

Падок е работил като куриер, след това като чиновник в данъчна работа, а по-късно се занимавал с одити в отбранителната сфера. По-рано телевизия "Фокс нюз " заяви, че той работил и за авиокосмическата корпорация "Локхийд Мартин ".

В дните преди офанзивата стрелецът е превел 100 000 $ по сметка на Филипините. Разследващите желаят да разпитат в детайли приятелката на Падок Мерилу Данли, която била в чужбина в деня на стрелбата, а през вчерашния ден се намирала на Филипините. Според АП ФБР през днешния ден я връща в Съединени американски щати за разпит.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР