Помощник-инструктор по фитнес е най-новата специалност, която предлага училище "Панайот

...
Помощник-инструктор по фитнес е най-новата специалност, която предлага училище "Панайот
Коментари Харесай

Помощник-инструктор по фитнес е най-новата специалност в училище в град Бяла

Помощник-инструктор по фитнес е най-новата компетентност, която предлага учебно заведение "Панайот Волов " в град Бяла

Досега паралелка с такава устременост не е имало в нито една гимназия в русенска област, осведоми

При растящия интерес към тези спортни занимания от управлението на учебното заведение са уверени, че децата, които желаят да станат асистент фитнес инструктори ще са доста и ще имат добра вероятност за развиване.

Провокирани от повишаващия се интерес към фитнеса и спортните занимания от гимназията в Бяла за идната година оферират за образование специалността помощник-инструктор по фитнес. И считат, че ползата ще е огромен, тъй като с изключение на опция за професионално развиване, учениците ще получат и сериозна физическа обща просвета.

"Помощник-инструктор по фитнес ще учи спортните уреди за съответната активност, ще учи долекарската помощ, ще учи специфичните стратегии и подготвителната активност, хранене. Децата, които ще учат в тая паралелка, ще могат да имат подготвителна и спортна активност в клубовете на община Бяла, дай Боже и там да намерят призванието си ", съобщи Албена Кирова, шеф на СУ "Панайот Волов " – Бяла.

Велислав Серафимов е фитнес-инструктор в Русе повече от 15 години. Зад гърба си има и 3 балкански трофеи по културизъм. Казва, че да се занимаваш с този спорт без нужните знания може да е доста рисково. Затова наложително би трябвало да има експерт, който да насочва, изключително начинаещите.

"Работиш с хора, идват и деца в залата, които още нямат построена физическа просвета, мускулатурата им още не е построена, костната система също и доста елементарно могат да си създадат контузии. Не е смешка работа ", добави Велислав Серафимов, фитнес инструктор.

И по тази причина счита, че проучването на такава компетентност в учебно заведение ще е доста потребна за здравето на младежите, даже да не решат професионално да се занимават.

"Ще могат да се срещнат и ще придобият една визия по какъв начин ще се работи по дадените уреди, по обособените мускули. Ще се срещнат с тялото си. Храната е най-важна, фитнес, възобновяване, спане, всичко ", добави Велислав Серафимов.

Училището има и поддръжката на община Бяла да развива новата спортна компетентност.

"Имаме концепция да предоставим в безспорна непосредственост до учебно заведение "Панайот Волов " едно общинско помещение и към този момент със средства на учебното заведение да бъде оборудван въпросният фитнес. И изобщо всяка спортна устременост значи повече физическо в учебно заведение, повече здраве и опция да си задържим децата, които спортуват и други спортове, подчертавам за хандбала, нали знаете, Бяла за първи път в историята има национална купа и ще съставлява България в европейските шампионати по хандбал ", сподели още Димитър Славов, кмет на Община Бяла.

В тима на девойките младша възраст по хандбал на Бяла към този момент има девойки, които са декларирал предпочитание да аплайват за специалността помощник-фитнес инструктор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР