Помощник-генералният директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел

...
Помощник-генералният директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел
Коментари Харесай

ЮНЕСКО идва. Решава се съдбата на созополски остров

Помощник-генералният шеф на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел " Европа “ в Центъра за международно завещание Берта Де Санкристобал ще дойдат в България на работно посещаване, осведомиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Тридневната аудиенция планува стратегия с разнообразни срещи. Първата – във вторник ще е в Националния археологически институт с музей – Българска академия на науките. За 11:00 часа е ориентирана срещата с вицепрезидента на Република България госпожа Илиана Йотова. На нея ще бъде разисквано съдействието на страната ни с ЮНЕСКО и бъдещите действия.
-->
В същия ден гостите ще посетят Пловдив и ще се срещнат с Капана – квартала за културни промишлености в Пловдив, както и новия музей - Епископската базилика с късноантичните мозайки на Филипопол, (обект, който е вписан в индикативната листа на България).

На 8 март делегацията от ЮНЕСКО ще посети остров " Св. Св. Кирик и Юлита “– Созопол, където предстоят полемики към плана за създаване на Световен център на изкуствата. Темата ще бъде продължена и на срещата с кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, а по-късно и с шефа на Центъра за подводна археология (ЦПА) доктор Найден Прахов.

На 9 март, четвъртък, гостите ще бъдат признати от министъра на културата Найден Тодоров в министерството. В 12:00 ще стартира срещата в Националната изложба - Двореца с представители на Министерството на културата, Министерството на външните работи, Българската академия на науките и на Регионалния център за нематериално културно завещание под егидата на ЮНЕСКО в Югоизточна Европа.

Следобед, преди да отпътуват от България, господин Ернесто Отоне и Берта Де Санкристобал ще се срещнат с министър Николай Милков в Министерството на външните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР