Помощни атестационни комисии към съдилищата ще подпомагат работата на Комисията

...
Помощни атестационни комисии към съдилищата ще подпомагат работата на Комисията
Коментари Харесай

Инспекторатът на ВСС вече с достъп до данъчните досиета на магистратите

Помощни атестационни комисии към съдилищата ще подкрепят работата на Комисията по атестирането и състезанията при Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. Те ще се състоят от трима постоянни и един авариен член, които ще се избират на инцидентен принцип за всяко съответно атестиране. Това са част от измененията в Закона за правосъдната власт, гласувани на първо четене от депутатите в петък.

``
реклама

Новите текстове плануват и съкращаване на предварителното атестиране и понижаване на изключителните атестации, като по този метод типовете им се лимитират до такива за несменяемост, периодически и изключителни. Законопроектът планува още отпадане на условието към претендентите за младши магистрати за показване на рекомендации от адвокати. Когато някой взе участие в конкурс за повишение в служба или пренасяне в различен орган на правосъдната власт, той би трябвало да издържи писмения изпит с оценка не по-ниска от доста добър " 4,50 ".

Промените целят и възстановяване на правната уредба по отношение на производството по инспекция на имуществените заявления. Инспекторатът към Висш съдебен съвет към този момент ще има право да желае откриване на данъчна и осигурителна информация.

С направените оферти се уголемява кръгът от лицата, които могат да бъдат избирани за основен контрольор и инспектори в Инспектората към Висшия правосъден съвет, като се планува такава опция за районните съдии и районните прокурори.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР