Помощ за всеки пострадал от новите ограничителни мерки обещава властта.

...
Помощ за всеки пострадал от новите ограничителни мерки обещава властта.
Коментари Харесай

Властта обещава: Помощ за всеки пострадал

Помощ за всеки потърпевш от новите ограничаващи ограничения дава обещание властта. България ще бъде затворена още веднъж за 10 дни от Първа пролет. Няма да работят заведенията за хранене, моловете, огромните нехранителни магазини, финтесите. Всички възпитаници минават на онлайн образование, хлопват врани университетите и детските градини. Причината е увеличаващият се брой инфектирани с ковид и многото смъртни случаи през последните седмици. 

" Бизнесът от всички наранени браншове може да разчита на цялостна поддръжка от страната ", съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Той уточни, че потърпевшите от новото затваряне компании могат да се възползват от антикризисната мярка през Националната организация за приходите. Досега по нея заведенията за хранене получаваха 20% от оборотния капитал, а търговците - 10 на 100.

Мерките на общественото министерство 60/40 и 80/20 се удължават до края на май, а " Запази ме " (75/0) за затворените бизнеси – до края на юни. " Програмата " Родители в претовареност " също продължава своето деяние и който желае, може да се възползва от нея в Агенцията по заетостта ”, сподели общественият министър Деница Сачева. Тя изясни, че хората в неплатен отпуск ще са със непокътнати осигуровки в 10-те  дни на локдауна.

Още - във вестник " Стандарт " - търсете в хипермаркетите, на бензиностанциите и в дребните магазини
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР