Поморие. БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения

...
Поморие. БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения
Коментари Харесай

Цветан Цветанов пред ПГЕРБ: БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения за бъдещето на страната

Поморие. Българска социалистическа партия нямат същинска визия за България и различни решения за бъдещето на страната. Политическите ни съперници употребяват всевъзможни средства, в това число и популизъм, с цел да осъществят фантазията си – предварителни избори. Предсрочните избори обаче значат неустойчивост и спад на вложенията. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на третия народен конгрес на Предприемачи ГЕРБ „ Предприемачество. Развитие. Перспективи “, оповестиха от пресцентъра на партията . Събитието се организира в гр. Поморие, а негови уредници ПГЕРБ, Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “ и Фондация „ Ханс Зайдел “.
„ Много постоянно, когато Българска социалистическа партия показват „ Визия за България, представящите са повече от жителите. Ето това е оценката на хората за Българска социалистическа партия “, безапелационен бе Цветанов. По думите му няма по какъв начин Корнелия Нинова да твърди, че годишно се крадат по 10 милиарда лева от публични поръчки в случай, че средствата, които за една година се разпределят в страната по всички стратегии, са 4.5 милиарда лева Той изясни, че Българска социалистическа партия не поддържат решенията на ръководещите, тъй като имат инструкции да дискредитират всички положителни наши политики.
„ В Бюджет 2019 са планувани с 5 милиарда лева повече разноски спрямо 2018 година и това няма по никакъв метод да се отрази на недостига. Какъв е отговорът на Българска социалистическа партия – оферират различен бюджет, само че не споделят от кое място ще дойдат нужните средства за него. Не споделят и дали това ще увеличи недостига “, означи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Според Цветанов по време на дебата за пакта на Организация на обединените нации за миграцията, от опозицията комфортно са пропуснали обстоятелството, че той няма правна стойност. „ Оказа се, че те в България приканват да не се причисляваме към пакта, а евродепутатите им са го подкрепили в Екологичен потенциал “, регистрира той. Зам.-председателят на ГЕРБ изясни, че през вчерашния ден Народното събрание е утвърдило обновеното общо съглашение на Европейски Съюз с Турция, обвързвано с бежанците. „ Като външна граница на Европейски Съюз ние сме изключително уязвими при положение на сериозен миграционен напън. Затова осъществяването на това съглашение за нас е изключително значимо. Най-яростните съперници на ратификацията бяха точно Българска социалистическа партия, които и от тази тематика се опитата да основат безпорядък “, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Цветан Цветанов посочи, че през 2014 година минималната работна заплата е била 310 лева, до момента в който в този момент е 510 лева, а в края на мандата ще доближи и 650 лева Според него това се дължи на положителната работа на приходните организации и на положителните стопански индикатори на страната. „ Ниският ни външен дълг и високият ни стопански напредък могат да бъдат образец за доста страни в Европейски Съюз “, акцентира той.
Зам.-председателят на ГЕРБ означи, че е имало доста спекулации по тематиките с налога и гражданската отговорност на колите. „ Ако ветото на президента Радев върху Закона за корпоративното подоходно облагане бе признато, съществуваше опцията налозите на жителите за битови боклуци следващата година да скочат най-малко 3-4 пъти. Какво щяхме да кажем тогава на хората? “, попита Цветан Цветанов.
Председателят на ПГ на ГЕРБ бе безапелационен, че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е било извънредно сполучливо. „ Нашият главен приоритет бе да се подсигурява европейско бъдеще на страните от Западните Балкани. Това се случи и съм убеден, че вложенията в района ще се усилват “, посочи той. Цветан Цветанов разяснява, че европейските избори следващата година ще бъдат основни за развиването както на Европейски Съюз, по този начин и на България. Той изясни, че е значимо в Европейски Съюз да има политическа непоклатимост и стопански развиване, като посочи, че тези две неща могат да съществуват само дружно. „ Очаквам на изборите следващата година антиевропейското говорене да ескалира “, показа той.
Цветан Цветанов прикани бизнесмените от ГЕРБ да бъдат сплотени и да се борят с подправените вести, като в това време бъдат посланици на положителните политики на държавното управление.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР