Помня този звук и този глас, още когато имаше Raja&The

...
Помня този звук и този глас, още когато имаше Raja&The
Коментари Харесай

Ража и Илияна от Dead Man's Hat и всичко, което те имат

Помня този тон и този глас, още когато имаше Raja&The Band. Още когато го чух на сцената на клуб Terminal 1. Запечата се, до момента в който не се трансформира в Dead Man's Hat, където до Ража и Илияна застанаха три момчета – Христо Михалков, Петър Трифонов и Стефан Цеков, с цел да ни водят по пътя на тяхната музика. Заедно. Няма да ви описваме от кое място се е появило името на групата, а ще ви оставим в компанията на нежната част от нея – Ража и Илияна, в техните думи и в техните ноти. Допълват се, усетили са го още на първата си подготовка дружно. " Събирач " е музиката. Понякога й затварят вратите, от време на време не я пускат, само че тя постоянно намира метод да събори стените. Така, както го вършат те. Ража и Илияна .

Само преди месец излезе вашата нова ария – All I have. Много ми хареса видеото към нея с актрисата Елена Телбис.

Ража: Много непринудено взехме решение да заснемем видеоклип към тази ария, която записахме извънредно бързо в БНР за един техен пролетен конкурс. Покани ни Мая Райкова да запишем нещо, което до момента не сме. Порових се в преносимия компютър си и открих мои записи с китара и глас единствено. Така я открих. Така я записахме. После взехме решение и да я заснемем. Говорихме с режисьора Мартин Илиев, който снима първия ни клип – After Midnight, и с оператора Александър Станишев. Решихме да го създадем отвън София, във вила в село Карабунар, която е на наш другар. Отидохме, починахме си, снимахме се, забавлявахме се. Бяхме 15 индивида екип и останахме няколко вечери. Говорихме с Елена Телбис, тя ни предложи и нейния сътрудник Георги Гоцин, тъй като те са от един актьорски клас.

Илияна: Отдавна искахме да работим с нея и в този момент, когато излезе такава опция, незабавно я грабнахме. В предните ни клипове наша основна героиня беше Глория Петкова, която обаче тъкмо тогава роди своето първо дете. И нямаше по какъв начин да се включи в процеса. Иначе ние доста работим с нея. Дори планираме да създадем серия от клипове. Но сме доста щастливи, че успяхме да работим и с Елена.

Ража: Тя е наш другар и беше готино. Все едно бяхме на отмора.

Клипът носи това прелестно чувство за dolce vita.

Илияна: Донякъде нашата инспирация за този клип беше филмът Call Me By Your Name.

Ража: Мартин и Станишев не го бяха гледали. Аз го бях гледала, само че това възприятие идва от самата вила, тъй като нейният притежател е естест, обича италианския метод на живот. В този регион се прави доста вино. Съседното село се споделя Виноградец.

Илияна: Районът е прочут като българската Тоскана. Доколкото знам, Тодор Живков е имал проекти да направи там едно огромно шато за себе си, само че не е съумял. Иначе другите основни герои във видеото са нашият китарист – Петър Трифонов, и неговата същинска другарка в живота – Ваяна Данаилова. Искахме да са те двамата, с цел да бъде оптимално естествено. Пепи до момента не беше снимал основна роля и няма толкоз опит в това, само че двамата са огромни сладури.



Не издавате толкоз доста песни. Умишлено ли е?

Ража: Бих споделила, че на мен ми се желае да вадим повече. Сега записахме цялостен албум с БНР, те са ни копродуценти. Когато издаваме нещо, желаеме то да е направено хубаво, само че това изисква доста финанси, организация, а бюджетите са лимитирани. Това, което сме създали до момента, е тъй като се самофинансираме и сами се продуцираме. Екипът постоянно работи за концепцията. Затова по-рядко издаваме неща. Искаме всякога да е нещо красиво. Реално и трите ни клипа до момента са снимани отвън София. Не, че сме го мислили.

Илияна: Просто по този начин се получава.

Ража: Винаги се виждаме с режисьорите преди фотоси. Говорим и обсъждаме местоположения, хрумвания. Но тази година сигурно ще издадем албум, ще снимаме най-малко още два клипа. Откакто ни има, свирим доста повече онлайн, в сравнение с издаваме музика. Но към този момент акцентираме на второто.

Трябва да се издава продукция, в случай че желаеме съществено да се занимаваме с това.

Илияна: Ние сме много млада тайфа и имахме потребност от това време, от тези три години. Първо, с цел да намерим точните хора и в този момент мисля, че сме един от най-готините екипи, които може да има, като музиканти. Освен това
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР