Помня 1998-а, като че беше вчера! А всъщност толкова много

...
Помня 1998-а, като че беше вчера! А всъщност толкова много
Коментари Харесай

10 неостаряващи хита, които през 2018 г. стават на двадесет години

Помня 1998-а, като че беше през вчерашния ден! А в действителност толкоз доста неща се трансформираха оттогава, в това число и музиката. Тогава артистите получаваха известност основно посредством музикалните ТВ канали и радиото. Днес има даунлоуд, стрийминг и YouTube. Днес артистите могат да се промотират и сами, без да имат контракт със звукозаписна компания. Интернет се трансформира в най-голямата сцена на света. И по този метод доста повече хора получават поле за изява и късмет за реализация.

Хубавите песни обаче остават и макар миналите значително години, звучат все по този начин настоящи. A 98-ма ни даде доста от тях: Мадона пусна един от най-успешни албуми – „ Ray Of Light “, N’SYNC (с Джъстин Тимбърлейк) и Лорин Хил осъществиха дебютните си албуми, Шер се завърна в челните места в чартовете с „ Believe “, a Бритни Спиърс изгря с първата си ария – “Baby One More Time ”. Ето и 10-те неостаряващи шлагера, които през 2018 година стават на двадесет години, само че към момента звучат настоящо.

1. Brandy & Monica – The Boy Is Mine


Песента е инспирирана от дуета на Майкъл Джексън и Пол Маккартни от 1982 година „ The Girl Is Mine “, само че написана за осъществяване от дами. Дуетът на Бренди и Моника съумява да се задържи 13 седмици на номер 1 в класацията за сингли на Billboard. Освен това печели Grammy за най-хубаво R&B осъществяване на дует или група с вокали, премия за музикален клип на MTV за клип на годината, награди на Billboard за най-хубава ария в Hot 100 и за най-хубава R&B ария.

2. George Michael – Outside


Песента е водещ сингъл от албума: „ Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael “ и получава номинация за сингъл на годината на премиите Brit.

3. Lauryn Hill – Doo-Wop (That Thing)


“Doo-Wop (That Thing) ” е дебютният соло сингъл на Лорин Хил. Песента дебютира на номер едно в Hot 100 на Billboard и завоюва Grammy в категориите Best Female R&B Vocal Performance и Best R&B Song. Видеото към парчето пък печели „ Видео на годината “ на MTV Video Music Awards.

4. Run DMC vs Jason Nevins – It’s Like That


През 1998 година „ It’s Like That “ е продадена в над 5 млн. копия по целия свят и завладява първото място в английската сингъл ранглиста.

5. Aerosmith – I Don’t Want To Miss A Thing 


Песента дебютира под номер 1 в Billboard Hot 100 и се задържа на върха цели четири седмици. Рок балата печели премията за музикален клип на MTV за най-хубав кино клип.

6. Savage Garden – Truly Madly Deeply 


Песента е трети сингъл от дебютния албум на Savage Garden, който излиза през 1997 година Парчето съумява да оглави чарта в родната на изпълнителите Австралия още през съащта година. През 98-ма обаче песента става известна и доближава до челните места в класациите в Европа и Съединени американски щати, откакто влиза в саундтрака на кино лентата „ Музика от друга стая “ с Джуд Лоу.

7. Des’ree – Life


„ Life “ е третият сингъл от албума „ Supernatural “ на английската певица Des’ree, който набира извънредно огромна известност и донася на изпълнителката премия Brit за най-хубава певица на годината.

8. Usher – You Make Me Wanna


“You Make Me Wanna “ е водещ сингъл от втория албум на Ъшър. Парчето е номинирано за Grammy и печели награди от Billboard Music Award и Soul Train Music Award.

9. Mariah Carey – My All


“My All “ е сингъл от шестия студиен албум на Марая Кери – “Butterfly ”, който придобива платинен статут за Америка. Песента доближава до първото място в класацията на Billboard и влиза в топ 10 на множеството европейски страни.

10. Jennifer Paige – Crush


Песента е дебютен сингъл от първия албум на изпълнителката. „ Crush “ оглавява класациите в Австралия, Испания, Русия и Нова Зеландия и доближава до номер 3 в Америка.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР