Помните ли Вальо Топлото - бившият шеф на столичната Топлофикация,

...
Помните ли Вальо Топлото - бившият шеф на столичната Топлофикация,
Коментари Харесай

Помните ли Вальо Топлото? За него всичко се промени

Помните ли Вальо Топлото - някогашният началник на столичната " Топлофикация ", чието мегадело за заграбване не слизаше от първите страници на вестниците?

Върховният съд оправда някогашния шеф Валентин Димитров по делото за заграбване на огромни суми пари от сдружението. Решението на съда, което е оповестено на уеб страницата на институцията, е дефинитивно.
-->
Оправдана е и съподсъдимата на Димитров - Мая Стоилова.

Прокуратурата упрекна Димитров за сумата от 4,5 млн. лева, като казусът е от преди близо 15 година

В претекстовете си съдът показва, че с цел да има заграбване, то би трябвало да има предписание от страна на длъжностното лице с движимости, пари или други полезности, връчени в това му качество или поверени му да ги пази и ръководи, като със свои. В случая става дума за 152 доставки на произведения за топлопреносната мрежа, за които има подписани и контракти. Доставени са артикули, издадени са и фактури.

Срещу Димитров имаше огромно следствие, от което започнаха няколко каузи. Едно от тях - за пране на пари, към момента е на първа инстанция и не е завършило. През август м. година Софийският градски съд го осъди на 7 години отнемане от независимост. Според прокуратурата някогашният началник на " Топлофикация София " е присвоил 10 млн. лева от сдружението, което е управлявал, след което ги е прекарал през разнообразни покупко-продажби. Подсъдима по същия развой беше и майката на Димитров. През 2011 година обаче тя умря и делото против нея бе прекъснато.

Валентин Димитров беше наказан на три инстанции единствено в делото за занемареност, по което към този момент изтърпя наказването си от 3 години затвор. В началото на 2018 година Димитров беше дефинитивно оневинен по делото за валутни закононарушения. А заради изтекла отминалост някогашният началник на " Топлофикация-София " няма да дава отговор по обвиняванията за данъчни закононарушения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР