Помните ли Noble? Това е много малък британски автомобилен производител,

...
Помните ли Noble? Това е много малък британски автомобилен производител,
Коментари Харесай

Noble M500 най-накрая с V-6 с двойно турбо и ръчно управление

Помните ли Noble? Това е доста дребен английски авто производител, прочут с конструирането на рискови суперавтомобили със приблизително ситуиран мотор като дивия M12 и чудовищно бързия M600. За последно чухме за компанията през 2018 година, когато тя разгласи нов автомобил, наименуван M500, на Фестивала на скоростта в Гудууд. В продължение на съвсем четири години имаше радиомълчание, само че в този момент най-сетне наподобява, че автомобилът е подготвен за произвеждане.

Noble разгласи новината за съвсем готовия за произвеждане M500 на своя уеб страница, като го назова " по-малък брат " на M600 с 650 к. с., задвижван от V-8 с два турбокомпресора. Зад купето се намира същият 3,5-литров Ford EcoBoost V-6 с две турбини от концепцията, чиято мощ е 506 к. с. и 594 Нм въртящ миг. Обещаната през 2018 година автоматизирана трансмисия с двоен съединител за благополучие е отстранена в интерес на шестстепенна механична трансмисия с решетки, доставена от Graziano.

Подобно на всички Noble преди него, M500 остава очебийно демодиран, защото няма въздушни възглавници или антиблокиращи спирачки. Окачването с двойни рамена е със спираловидни амортисьори без интензивно контролиране, а кормилното ръководство е с хидравлично увеличаване. Липсата на помощни средства за водача и улеснения, съчетана с новата каросерия от заздравен със стъкло композит и шасито от стоманени тръби, значи по-малко тегло. Питър Бутууд, ръководещ шеф на Noble, даде обещание пред Autocar, че серийният M500 ще тежи към 1 270 кг.

 width=

 width=

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР