Помераните са малки, енергични кучета, известни с пухкавата си козина

...
Помераните са малки, енергични кучета, известни с пухкавата си козина
Коментари Харесай

Агресия при померан - причини и начини за справяне

Помераните са дребни, енергични кучета, известни с пухкавата си четина и жизнерадостния си манталитет. Въпреки техния дребен размер, помераните могат да проявят нападателно държание, което може да провокира угриженост у притежателите.

В тази публикация ще разгледаме аргументите за експанзията при помераните и предлагани способи за справяне с това държание.

Често срещани аргументи за експанзия при помераните

Социализация

Недостатъчна социализация на ранна възраст може да докара до нападателно държание у помераните. Ако кученцето не е било изложено на разнообразни хора, животни и среди в ранна възраст, то може да развие боязън или експанзия към тях по-късно в живота си.

Стрес и боязън

Кучетата померан могат да реагират нападателно, когато са подложени на стресиращи обстановки или когато се усещат застрашени и в заплаха. Например, прекомерно шумна среда, несъразмерна навалица или други кучета, които ги изплашват, могат да провокират настъпателност при тях.

Защита на територията

Помераните могат да бъдат териториални и да проявят експанзия, когато някой се доближава до тяхната територия или до своята семейство. Това е постоянно държание при кучетата, без значение от породата.

Начини за справяне с експанзията при помераните

Ранна социализация

Една от най-важните стъпки за попречване на експанзия при помераните е ранната социализация. Водете кученцето си на разнообразни места, където ще има контакт с други хора и животни. Отвеждайте го на игрални площадки за кучета и го запознавайте с нови хора и кучета.

Обучение и подготовка

 Померан

Помераните се отличават със своя образован манталитет и елементарно могат да се образоват. Редовната подготовка и образование на померана може да помогне за ръководството на агресивното държание. Търсете помощ от професионален треньор по кучета, в случай че се нуждаете от в допълнение управление.

Установяване на граници

Важно е да установите ясни граници и правила за държание за померана още от дребна възраст. Покажете му, че вие сте водачът и упражнявайте положителен метод на образование и заплащане.

Специализирана помощ

Ако експанзията при померана продължава или се утежнява, значимо е да потърсите помощ от ветеринарен експерт или кинолог с опит в работата с нападателни кучета. Те могат да извършат подробна оценка на държанието на кучето и да предложат самостоятелна стратегия за справяне с кучешката експанзията.

Агресията при помераните може да бъде провокирана от няколко фактора, в това число липса на социализация, стрес и отбрана на територията.

Ранната социализация, образованието и установяването на ясни граници могат да оказват помощ в оправянето с агресивното държание. Важно е да потърсите профилирана помощ, в случай че казусът продължава или се утежнява, с цел да се обезпечи най-хубавото благоденствие на вашето куче и близките хора и животни.

Вижте също:

- Важни грижи за померан;

- Хранене на померан;

- Какво обичат помераните;

- Обяви и цени за померани.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР