Ползите за здравето от консумацията на риба са добре известни

...
Ползите за здравето от консумацията на риба са добре известни
Коментари Харесай

Диетолог посочи най-полезната риба

Ползите за здравето от потреблението на риба са добре известни на всички. Не на вятъра в множеството положителни санаториуми има специфичен рибен ден и диетолозите, представящи уравновесено меню за една седмица, постоянно включват рибни ястия в него, показва zdrave.to.

Този артикул е богат на хранителни субстанции и е с ниско наличие на калории, лек и характерен усет. Диетологът Лорън Манакър показа информация за това коя съответна риба носи най-голяма изгода.

Фактът, че речните риби са по-малко потребни от морските, е добре прочут. Въпреки това, рибата, чието местообитание е морето, има своя характерна миризма и усет. Но би трябвало да се означи, че предложената от Манакър риба няма остра миризма по време на готвене и има внимателен усет. Нарича се Аляски минтай .

Специалиската изясни, че тази риба съдържа доста значими витамини, да вземем за пример В 12 и D, богати на протеини, разнообразни минерали, както и калий и селен.

Освен това се отличава с огромни изгоди за профилактика на болести на сърцето и кръвоносните съдове, както и болести от онкологичен темперамент. Една порция от този артикул има от 50 до 1000 mg омега-3, която е от значително значение за организма.

Значителен минус на морските блага е забележителната възможност от наличие на живак.

Минтаят обаче е една от най-безвредните риби в това отношение. Той даже е включен в специфичен лист, отразяващ рибите с най-ниско наличие на нездравословни субстанции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР