Ползите за България и за Северна Македония от изпълнението на

...
Ползите за България и за Северна Македония от изпълнението на
Коментари Харесай

Със срещата си Борисов и Заев дават нова динамика на Договора

Ползите за България и за Северна Македония от осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие беше учредената тематика на диалога, който министър председателите Бойко Борисов и Зоран Заев организираха в Скопие.

Българският министър-председател посочи желанието да развиваме близки другарски връзки, съответстващи на общата история и непосредственост сред жителите на двете страни.

Борисов уточни, че постигнатите резултати за последната една година по въпросите от общата ни история надвишават неведнъж постигнатото за повече от 20 години. Той беше безапелационен, че това не е задоволително, само че е съображение за сериозна и дейна работа отсега нататък.
 Заев посреща Борисов в Скопие
Заев посреща Борисов в Скопие

Отбелязват втората годишнина от подписването на Договора за другарство

Българският министър председател обърна внимание на активността на мултидисциплинарната експертна комисия , като означи нуждата от нова динамичност в работата й, която може да докара до бързи и безапелационни резултати.

Според Борисов, идното взаимно председателство на Берлинския развой е също от извънредно значение за развиването на добросъседските ни връзки.

По време на последната Среща на върха от Берлинския развой, която се организира през юли в Познан, беше оповестено, че през 2020 година България и Северна Македония ще имат взаимно председателство на този развой.

Борисов акцентира, че България е готова, с помощта на опита си от ръководи на разнообразни формати.

По време на срещата също бяха разисквани икономическото развиване и транспортната съгласуваност. Поставен беше акцент върху предпочитания за двете страни кулоар номер 8.

Премиерът Борисов изрази убеденост, че строителството може да се форсира, в това число като се потърсят спомагателни благоприятни условия за неговото финансиране . Той добави, че построяването на кулоар номер 8 ще способства за развиването на туризма, стопанската система и бизнеса освен в България и Северна Македония, а във всички страни от района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР