Ползите от изкуствения интелект са хиляди, но тези, които оставят

...
Ползите от изкуствения интелект са хиляди, но тези, които оставят
Коментари Харесай

В помощ на незрящите: Мобилно приложение превръща изображения в текст

Ползите от изкуствения разсъдък са хиляди, само че тези, които оставят диря, са случаите, в които се оказва помощ на хората в потребност. Такъв е казусът с мобилната апликация Be My Eyes, която е основана за хората с повредено зрение. Приложението свързва незрящи със здрави доброволци, които разчитат изпратени до тях фотоси.

Сега Be My Eyes разполага с нова функционалност – изпратената фотография бива разчетена от изкуствен интелект, а незрящият чува изложение на фотографията от телефона си.
Използвам го относително постоянно, може би един път или два пъти седмично. Обикновено е в ежедневни обстановки, като да вземем за пример когато сготвям и желая да погледна консервите. Трудно е да се откри какво има в тях. Разбира се, можете да я разклатите, само че може да е кокосово мляко или консервирани домати, не бих могъл да схвана.
Йеспер Холтън, консуматор

Създателят на Be My Eyes също е с проблеми със зрението.
Хората са изумени от това, което може да опише. Досега бяха елементарни неща като стол, диван, тв приемник или нещо сходно. Но в този момент приложението разказва в детайли това, което вижда, и фактът, че можете да задавате спомагателни въпроси е прелестен. Добре, какъв тв приемник е това? Или можеш ли да ми кажеш какво е предаването, което се излъчва по малкия екран?
Ханс Йорген Уайберг, основател на приложението

Приложението е основано през 2015 година и към този момент наброява съвсем половин милион слепи и слабовиждащи консуматори, както и 6,4 милиона зрящи доброволци. Приложението може да дава помощ на към 180 разнообразни езика. От февруари тази година е пуснат за проби новият генератор на изображения, превърнати в текст. Очаква се скоро приложението да бъде утвърдена за всеобща приложимост.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР