Полузащитникът на Англия - Букайо Сака, за първи път излезе

...
Полузащитникът на Англия - Букайо Сака, за първи път излезе
Коментари Харесай

Сака с първи коментар след пропуснатата дузпа и последвалите обиди

Полузащитникът на Англия - Букайо Сака, за първи път излезе със мнение след пропуснатата решителна дузпа на финала на европейското състезание по футбол в неделя. Редовното време и продълженията приключиха 1:1, а при наказателните удари Италия завоюва с 3:2 на Евро 2020. 

„ Стоях встрани от обществените мрежи в продължение на няколко дни, с цел да прекарам време със фамилията си и да осмисля събитията, които се случиха в последните няколко дни. Това обръщение не отразява какъв брой съм признателен за цялата получена обич по време на шампионата и усещам, че съм задължен да благодаря на всеки един, който ме е подкрепял. За мен беше чест да бъда в състава на Англия, която дава един образец. Играчите са като братя към този момент за цялостен живот и аз съм признателен за всичко, което научих от всеки един противник и човек от щаба. Особено хората от екипа работиха толкоз доста, с цел да оказват помощ на този тим за първия му край от 55 години насам. Когато видя моето семейство в тълпата на трибуните, разбирам, че те са се жертвали, с цел да мога аз да бъда там, на терена с националния тим и това за мен означаваше всичко ", написа Букайо Сака в профилите си в обществените мрежи. 

" Не мога да намеря думи, с цел да пресъздам по какъв начин бях отчаян от резултата на финала и от моята дузпа. Наистина имах вяра, че ние ще спечелим този край за вас. Съжалявам, че не успяхме да донесем купата в Англия тази година, само че давам обещание, че ще създадем всичко по силите си, с цел да го създадем следващата година. Това потомство знае какво е да побеждаваш. Моята реакция след края на мача споделяше всичко за това каква болежка има в мен, само че давам обещание, че няма да позволи този негатив, който претърпях в неделя, да ме пречупи. На всички, които ме поддържаха и изпращаха писма до мен и фамилията ми, с цел да ме накарат да подвигна глава, съм безпределно признателен. Ето това би трябвало да бъде футболът. Страст за хората от всички раси, полове и религии, религии и произход- една обща наслада да ни сплотява. 

Не желая нито едно дете, нито даже един възрастен човек да получава такива оскърбителни, цялостни с ненавист известия, които аз получих през последната седмица. И такива също получаваха Маркъс и Джейдън. Веднага разбрах каква злоба ще се излее и печалната истина е, че обществените платформи не вършат задоволително, с цел да пресечен или лимитират тези известия. Расизмът или омразата от какъвто и да е темперамент, нямат място във футбола или във всяка една друга сфера на обществото. Ако демонстрираме добрина един към различен, то ние ще победим. Любовта постоянно ще побеждава ", се споделя в обръщението на Букайо Сака.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР