Полуфиналният сблъсък на “Ролан Гарос” между водача в световната ранглиста

...
Полуфиналният сблъсък на “Ролан Гарос” между водача в световната ранглиста
Коментари Харесай

Тийм докосва финала, но...

Полуфиналният конфликт на “Ролан Гарос” сред лидера в международната класация Новак Джокович и поставения под №4 в схемата Доминик Тийм за трети път бе пресечен поради дъжд в Париж. Срещата стартира през вчерашния ден, а през днешния ден двамата възобновиха борбата при резултат 6:2, 3:6, 3:1 за Тийм. Срещата влезе в пети сет и австриецът е доста покрай втория си следващ край на French Open, само че дъждът приключи краткотрайно мача при 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 4:1 40:40 за Тийм и сервис на сърбина.

При подновяването на играта двамата се захапаха и Джокович можеше незабавно да осъществя пробив, само че Тийм заличи брейкпойнт и поведе с 4:1. Последва обаче серия от 3 следващи гейма за Джокович и Ноле изравни резултата - 4:4. Сърбинът имаше 2 брейкпойнта и в деветия гейм, само че австриецът оцеля и излезе напред при 5:4. При 6:5 за Тийм международният №1 трябваше да сервира за влизане в тайбрек. 12-ият гейм бе доста дълъг и оспорван, като Тийм даде всичко от себе си, с цел да избегне тайбрека и напъните му се увенчаха с триумф - той осъществя четвъртия си сетбол и поведе с 2:1 сета.

В началото на четвъртия сет имаше три следващи пробива, само че два от тях бяха дело на Джокович и 32-годишният сърбин поведе с 4:2. Последва обаче брейк и от страна на 25-годишния Тийм - 4:4. С гейм на 15 Тийм поведе с 5:4 и Джокович бе задължен да завоюва идващото си подаване. Стигна се до нов поврат, откакто сърбинът без проблеми изравни за 5:5, а по-късно осъществя пробив, станал факт след двойна неточност на Тийм при 30:40. Джокович затвори сета със 7:5 и противникът на Рафаел Надал на финала трябваше да бъде излъчен в решаваща пета част.

В петия сет първо Тийм пропусна брейкпойнт във втория гейм, а в третия същото стори и Джокович. В четвъртия гейм сърбинът изостана с 0:40 на собствен сервис и австриецът се възползва, като осъществя брейк на 15 за 3:1. Тийм затвърди пробива без огромни компликации и поведе с 4:1, а в идващия гейм притисна противника си, само че Джокович отрази брейкпойнт при 30:40 с прецизна офанзива и незабавно се насочи към стола си, защото дъждът се ускори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР