Полуфиналната фаза в турнира за Купата на България се открива

...
Полуфиналната фаза в турнира за Купата на България се открива
Коментари Харесай

Сблъсъкът Черно море - Лудогорец открива полуфиналната фаза в турнира за Купата на България

Полуфиналната фаза в шампионата за Купата на България се открива от завладяващия конфликт сред Черно море и Лудогорец. Двата отбора постоянно вършат зрелищни срещи, а в този момент залогът е още по-висок. Любопитният мач на " Тича " е с начален час 18:30.

Домакините се намират в отлична добра форма и са в поредност от пет победи. Интересно е, че последната загуба на отбора пристигна точно против Лудогорец, само че в Разград, когато двата отбора се изправиха един против различен в дуел от 23-ия кръг на шампионата.

" Моряците " отстраниха поредно Литекс, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, с цел да доближат до тази фаза на шампионата за Купата. Досега обаче резултатите се решаваха в една среща, а полуфиналите ще бъдат в две. Предстои да забележим дали това ще бъде в плюс, или в минус на момчетата на Илиан Илиев.
 Илиан Илиев избира нападателен състав за конфликта с Лудогорец
Илиан Илиев избира нападателен състав за конфликта с Лудогорец

Мачът е на следващия ден

В шампионата Черно море също върви добре и все още се намира на четвъртото място, на 9 точки зад третия ФК ЦСКА 1948. Като цяло присъединяване в европейските шампионати през идващия сезон е много постижима цел за варненци.

Илиан Илиев няма да може да разчита на контузения Цветомир Панов, както и на санкции Мазир Сула, който ще бъде навън единствено за първата среща с Лудогорец.

За последно Лудогорец победи с Купата през 2014 година и в този момент несъмнено ще искаа да завоюват шампионата, изключително когато се намират толкоз покрай тази цел. След идването на Ивайло Петев, Лудогорец усъвършенства представянето си и наниза шест поредни. По пътя до полуфинала за Купата пък разградчани преодоляха Розова котловина, Левски и Спартак (Варна). Интересното е, че и в трите мача " орлите " вкараха по 2 гола - 2:0, 2:1 и 2:1.
 Пратиха Волен Чинков на Черно море - Лудогорец
Пратиха Волен Чинков на Черно море - Лудогорец

Радослав Гидженов пък ще управлява столичното дерби сред Локо (Сф) и ФК ЦСКА 1948

В шампионата Лудогорец изключителна борба с ЦСКА за първото място, като разликата сред двата тима е едвам 2 точки. В неделя двата отбора се изправят на " Армията " в пряк конфликт за купата, което може да накара Ивайло Петев да направи и някои рокади за днешния турнирен дуел.

От началото на пролетния дял Лудогорец има много проблеми с контузени играчи. Рик Джонатан, Диниш Алмейда, Антон Недялков, Дени Групер, Тодор Неделев са навън, а аварийният вратар Симон Слуга също е с травма. Защитникът Франко Русо пък е осъден и през днешния ден няма да може да вземе присъединяване в мача във Варна.

Главен арбитър на срещата е Волен Чинков, с помощници Георги Тодоров и Димитър Русев. С ВАР ще се занимават Владимир Вълков и Георги Стамболджиев. Работата на реферите ще следи Николай Петров.
 Проблеми за Петев преди мача с Черно море
Проблеми за Петев преди мача с Черно море

Двубоят е на следващия ден
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР