Полуфиналистът от US Open през 2022 г., Франсис Тиафо, стана

...
Полуфиналистът от US Open през 2022 г., Франсис Тиафо, стана
Коментари Харесай

Разочарование за бивш мейджър 1/2-финалист: Не спечели нито сет срещу световния номер 75 на АО

Полуфиналистът от US Open през 2022 година, Франсис Тиафо, стана третият тенисист от поставените при дамите, изнемощял от конкуренцията в Мелбърн. Американецът загуби в три поредни сета против международния номер 75, Томас Махач, с резултат 6:4, 6:4, 7:6 (7:4). В идващия кръг чехът ще срещне миналогодишния полуфиналист от Аустрелиън Оупън, Карен Хачанов.

Още през цялото време международният номер 17 изпита съществени усложнения против чеха. Първото подаване бе доста дълго, като американецът имаше опцията да го завоюва, но коравият му противник не му разреши и съумя да реализира пробив. Във втория гейм Тиафо отвърна с брейк. Следващите няколко минути бяха равностойни за двамата тенисисти, само че при 4:4 Махач съумя да завоюва още едно разиграване от началния удар на някогашния номер 10 и взе първия сет с 6:4.

Във втория, международният номер 75 още веднъж съумя да направи ранен пробив. При 3:2 в интерес на по-нискоранкирания тенисист, той имаше опция да завоюва още един гейм от сервиса на представителя в топ 20, само че след дълга игра на нерви, Тиафо съумя да издържи на офанзивата и даже да се върне в играта, изравяйки резултата в сета. Точно в този миг Махач сподели, че не е подготвен да загуби сета и при 4:4 видяхме още едно доста дълго разиграване, чийто победител не бе явен до последния миг. В последна сметка по-неопитният представител си върна водачеството, завоюва и идващия си гейм от начален удар и резултатът във втория сет бе изцяло еднакъв с този в първия, само че бе по-дълъг със 7 минути.

За разлика от предходните два, в третия освен нямаше ранни пробиви, само че и нито един от двамата тенисисти нямаше брейкпойнт пред себе си. Чак при 4:3 за Тиафо, пред някогашния номер 10 се отвори опция да поведе с пробив, откакто изоставаше с 15:40, а след това и с 40:А, и се възползва от нея по най-хубавия си метод. В идващия гейм обаче Махач изравни резултата и обрати нямаше. Така се стигна до тайбрек. Дългият гейм стартира добре за чеха, като след това поддържаше положително движение от самото начало. При 6:4, Тиафо съумя да избави мачпойнт, само че още идната точка бе в интерес на по-нискоранкирания конкурент и по този начин Махач съумя да ознаменува една от най-големите победи в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР