Получилият се дебат уцели точното време, след като вчера от

...
Получилият се дебат уцели точното време, след като вчера от
Коментари Харесай

Shell се тревожи: намаляването на производството е опасно

Получилият се спор „ уцели ” точното време, откакто през вчерашния ден от екологичната група Just Stop Oil („ Просто спрете петрола ”) два пъти нахлуха на Уимбълдън, „ смущавайки ” влиятелния тенис-турнир и аристократичната му атмосфера. Но екоактивистите има от какво да се тревожат. Макар публично всички да поддържат зеления преход и битката с климатичните промени, петролопроизводителите сервират и други причини.

Шефът на петролния колос Shell Ваел Саван да вземем за пример сподели пред Военновъздушни сили, че намаляването на производството на нефт е „ рисково и безконтролно ” и може да увеличи още разноските за живот. Изявлението му ядоса проф. Емили Шукбърг, климатолог в Кеймбридж, която отвърна, че компании като Shell би трябвало да се съсредоточат върху ускоряването на зеления преход, „ вместо да внушават на най-уязвимите в обществото ”, че потреблението на нефт и газ е най-хубавото икономическо решение за тях.

Аргументите на Ваел Саван са, че предходната година страни като Пакистан и Бангладеш, не са могли да си разрешат доставки на полутечен природен газ (LNG),...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР