Получихме тревожни данни за болница „Лозенец“, а именно действия на

...
Получихме тревожни данни за болница „Лозенец“, а именно действия на
Коментари Харесай

ГЕРБ подава сигнал до прокуратурата срещу Стойчо Кацаров

Получихме тревожни данни за болница „ Лозенец “, а точно дейности на изпълнителният шеф на лечебното заведение, който беше назначен от служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров и беше освободен от доцент Стоименова. Самият той е сключил контракти със себе си и си е давал заплата. Това съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов.

Според Ангелов това е довело до злоупотребено с обществени средства и изразходването на над 40 000 лева от данъкоплатците. В тази връзка на 17 ноември 2021 година КОМПИ откри спор на ползи във връзка с Радосвет Горнев.

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров е знаел за дейностите на изпълнителният шеф на болничното заведение, само че не е подхванал никакви дейности. В тази връзка е осъществен одит на лечебното заведение през месец септември 2021 година, добави някогашният здравен министър.

Въпросът е прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни дейности на доцент Радосвет Горнев и направил ли е закононарушение по работа за непостоянен надзор като принципал и притежател на лечебното заведение.

Ангелов посочи, че е изпратил сигнал до Софийска градска прокуратура и Икономическа полиция за осъществено закононарушение по работа. Сигналът е получен от лекари в болничното заведение и членове на съвета на шефовете.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР