Получаването на доказателства за реалността на прераждането (реинкарнацията) звучи почти

...
Получаването на доказателства за реалността на прераждането (реинкарнацията) звучи почти
Коментари Харесай

Прераждането: факти и доказателства

 прескачане

Получаването на доказателства за действителността на прераждането (реинкарнацията) звучи съвсем фантастично, само че към този момент има редица обстоятелства, които наподобяват обосновано. И по този начин, допустимо ли е преселването на душата и какви теории съществуват по този въпрос?

Клетъчната памет

Едно от тълкуванията на концепцията за реинкарнацията  няма нищо общо с раждането, гибелта и прераждането. По-скоро тази доктрина поддържа концепцията за клетъчната памет, водейки се от хипотезата, че клетките на обекта пазят спомените за предишния му живот и се задействат с електрически импулси. Но това пояснение не може да се назова несъмнено и безапелационно.

Древните келти да вземем за пример считали, че носят паметта за своите предшественици в личните си тела и че съответни миризми или образен тласък са способни да извикат съхраняваните мемоари. Терминът „ клетъчна памет “ надали им е бил прочут, по-скоро са свързвали това събитие с естествения мистицизъм и нематериалност.

Хипноза за събуждане на спомените

Много учени практикуват хипнозата като метод да върнат индивида в предходните му животи и въпреки това да е изцяло законен способ за проучване на тематиката със обилни резултати, той също има съперници, които считат, че човешкият разсъдък не може да бъде вярно оценен и проучен благодарение на днешните научни средства.

Между другото, това не анулира любопитните обстоятелства и информации за прераждането, които са били получени във входа на хипнотичните сеанси.

Родилните петна и прочие особености на тялото 

Може би най-интересните и доказателствени аспекти са родилните петна и другите телесни особености при децата и възрастните, които се появяват на местата на съдбовните рани, получени от умрелите хора.

Емоционалната обвързаност и уплахите

Силната прочувствена обвързаност към други хора, освен това изцяло непознати, е още един любопитен миг, обвързван с допустима реинкарнация.

Много участници в такива проучвания, изключително деца, постоянно тъгуват по остарелия си дом и семейство.

Фобиите също от време на време участват при тези, които са починали при съответните условия.  Страхът от огъня е уплаха за човек, умрял при пожар, а страхът от водата може да възникне при някой, който в предишното се е удавил.

Теорията на квантовата физика

С развиването на квантовата физика актуалните учени допускат, че научната аргументация и доказването на действителността на душата и нейното преселение е въпрос единствено на време.

Изследванията на Ян Стивънсън

Доктор Ян Стивънсън е един от най-значимите откриватели на въпроса за прераждането. Той не е прибягвал до внушаемост, тъй като считал, че тя предлага прекомерно необятен набор за погрешно пояснение и въображение.

Строго придържайки съм към личен развой на разпитване, разбор и документиране на данни, лекар Стивънсън показал с доказателства своите заключения в научното общество и направил повече за проучването и разбирането на реинкарнацията надалеч повече от всеки различен академик в тази област.

Най-добрите обекти за проучване, съгласно Стивънсън, са децата, способни да дадат съответни елементи, имена, град и друга отнасяща се към случая информация, която елементарно може да се ревизира.

Изводите на учения посочили, че мемоари за минали животи най-често се задействат при деца от две до пет години. Той пътувал по цяла Азия, Северна Америка и Европа и интензивно интервюирал, а по-късно подробно записвал всичко чуто.

50 години работа на лекар Стивънсън обхванали повече от 3000 случая, след които той стигнал до заключението, че множеството деца след седмата година към този момент губят сходни мемоари.

Едгар Кейси за прераждането 

Едгар Кейси или Спящия оракул употребявал форма на самохипноза или медитации и записвал своя опит в така наречен „ четения “. Кейси показал акуратност, предоставяйки в своите „ четения “ куп информация за личните минали животи и за предишното на редица други хора.

Кейси постоянно обсъждал феномен, наименуван от него „ завеса на забравата “, която пази хората от такива проблясъци на припомняне. Без тази защитна завеса средностатистическият човек не би могъл да се оправи толкоз голям размер информация и страсти.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР