Получава подкрепата на технологичните гиганти и милиони американци Робърт Ф.

...
Получава подкрепата на технологичните гиганти и милиони американци Робърт Ф.
Коментари Харесай

Може ли Робърт Ф. Кенеди да спечели изборите в САЩ

Получава поддръжката на софтуерните колоси и милиони американци

Робърт Ф. Кенеди - младши споделя, че детските ваксини са свързани с аутизма и че Централното разследващо ръководство (ЦРУ) е умъртвило чичо му. Той размишлява на глас дали излагането на Wi-Fi не води до рак. Някои от огромните звезди в софтуерния свят пък поддържат акцията му за президент, написа Wall Street Journal.

Силициевата котловина обича опозиционерите, ето за какво някои светила в софтуерната промишленост поддържаха републиканеца Доналд Тръмп през 2016 и 2020 година. Този път демократът Кенеди е този, който получава утвърждението на огромните имена в софтуерния свят.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси неотдавна изрази поддръжката си за Кенеди, който се изправя против президента Байдън за номинацията на Демократическата партия за държавен глава. Кенеди е подкрепян и от редица други софтуерни водачи, в това число SPAC краля Чамат Палихапития и Дейвид Сакс, създател на PayPal и приближен чиновник на Илон Мъск. Марк Гордън, създател на към този момент спрения уеб страница за шерване на файлове LimeWire, даже сътвори PAC, който поддържа Кенеди.

Те настояват, че харесват желанието му да върви против статуквото.

„ Кампанията на господин Кенеди е за бъдещето, а не за предишното “, споделя някогашният конгресмен и управител на акцията на Кенеди Денис Кучинич. „ Хората в софтуерната общественост желаят президент, който гледа напред, който желае да ускори ролята на Америка в технологиите, който почита поверителността на данните и е извънредно креативен надъхан в метода си към държавното управление “.

Проучванията всекидневно слагат Кенеди доста по-назад. Влиятелни брокери от Силицевата котловина, като съоснователя на LinkedIn Рийд Хофман и съоснователя на Netflix Рийд Хейстинг, поддържат Байдън, който се чака да бъде формалната номинация на партията.

И въпреки всичко вниманието към Кенеди, съчетано с известното му фамилно име, усложняват процеса за демократите.

„ Докато американците научават от ден на ден информация за неговото извънредно и непопулярно мнение, поддръжката му ще продължи да понижава “, счита консултант на Байдън.

Преди време Кенеди сподели, че Covid-19 е ориентиран към чернокожите и белите хора, като в същото време щади евреите ашкенази и хората от китайски генезис, сочи информация, оповестена първо от The New York Post.

Коментарите му провокираха публичен отзив. Кенеди направи изказване, в което уточни, че е бил оклеветен като антисемит.

Технологичната промишленост постоянно е описвана като група, която избира прогресивните претенденти, само че това не всеки път е по този начин.

Отговорът на държавното управление на пандемията, в това число блокадите, беше повратна точка, която накара някои софтуерни гласоподаватели да станат по-консервативни по обществени проблеми, твърди Нийл Малхотра, професор по политическа спестовност в бизнес учебното заведение към Станфордския университет. Кенеди изрази подозрение по отношение на сигурността на имунизациите против Covid-19 и се опълчи на блокадите.

Фактът, че елементи от корпоративна Америка не са въодушевени от любимците и на двете партии – Доналд Тръмп е любимец за номинацията на Републиканската партия – също му дава опция да блесне.

„ Робърт Ф. Кенеди съставлява опция, която не е нито Байдън, нито Тръмп “, споделя Малхотра. „ Тръмп идва с доста различен багаж, който доста хора, в това число създателите на софтуерни компании, не харесват “, добавя тя.

Кенеди, юрист, занимаващ се с въпроси, свързани с околната среда, си навлече гнева на други демократи, в това число на личното си семейство, поради възгледите си. Акаунтът му в Instagram беше отстранен през 2021 година за „ шерване на опровергани изказвания за ковид и имунизациите “, сподели тогава обществената мрежа. (Профилът му беше възобновен, откакто разгласи кандидатурата си за президент).

За някои това го прави още по-интересн претендент: някой от статуквото, който желае да го разбие.

„ Силициевата котловина е учредена на концепцията: „ работи бързо, разбивай “, а не „ действай постепенно, за преговаряш с една камара [на Конгреса], а по-късно със идната “, разяснява Купър Тибо, политически пълководец, подкрепящ Байдън. Но дългият политически опит на Байдън е ключът към неговия триумф, счита той.

Някои от софтуерните елити, които обръщат внимание на Кенеди, флиртуват с други претенденти. Сакс да вземем за пример е донор за кандидатурата на губернатора на Флорида Рон ДеСантис за републиканската номинация. Заедно с Мъск, той взе участие в започването на акцията на ДеСантис в границите на събитие, излъчено онлайн в Twitter. Междувременно Палихапития в предишното е изразявал поддръжката си за някогашния дипломат на Организация на обединените нации и губератор на Южна Каролина Ники Хейли от Републиканската партия.

„ Важно е да акцентираме хора, които повдигат значими, изискващи въпроси “, написа Палихапития в имейл. „ Ясно е, че колкото повече хора чуват за РФК, толкоз повече са съгласни с нашето мнение, че той би трябвало да бъде част от дебатите отсега нататък “.

Сакс и Дорси не са дали отговор на запитването за коментар.

Дорси е подкрепял нетрадиционни претенденти за президент и в предишното. През 2019 година той подари за акциите на софтуерния бизнесмен Андрю Янг и някогашния хавайски конгресмен Тулси Габард. И двамата  се кандидатираха за президентската номинация на Демократическата партия.

Гортън, създателят на LimeWire, сътвори PAC, наименуван American Values 2024 година, който, по думите му, стартира като организация, фокусирана върху битката с „ корупцията във фармацевтичната промишленост “. Сега поддържа кандидатурата на Кенеди.

„ Отвращава ме, че Демократическата партия се трансформира в партията на неоконсерваторите и партията на огромните фармацевтични играчи “, споделя Гортън в изявление. „ Смятам, че това той да се кандидатира, с цел да си върне Демократическата партия от корумпираните ползи, е благородно “.

През 1980 година сенаторът от Масачузетс Тед Кенеди – чичото на Робърт Ф. Кенеди - младши – несполучливо се изправи против Джими Картър за номинацията на Демократическата партия. По-късно Картър загуби от Роналд Рейгън на общите избори. Някои упрекнаха Тед Кенеди за разделянето на вота.

Гари Саут, политически пълководец от Демократическата партия, работил по президентските акции на Картър, твърди, че не чака акцията на Робърт Ф. Кенеди - младши „ въобще да се издигне до такова равнище “.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР