Полското списание Nowa Technika Wojskowa публикува любопитни данни, че старите

...
Полското списание Nowa Technika Wojskowa публикува любопитни данни, че старите
Коментари Харесай

Полски военни в шок: Вехтият съветски танк Т-72М1 се оказа по-як от немския Leopard 2A4

Полското списание Nowa Technika Wojskowa разгласява любопитни данни, че старите руски танкове Т-72М1 (PT-91 в полската армия) са поиздържливи при положение на пълностоен огневи контакт с съперника, написа Блиц.

Полските специалисти са открили, че индикаторите на бронезащитата на руските танкове не отстъпват, а по отбраната от бронебойните подкалибрени снаряди даже превъзхождат немските танкове Leopard 2A4. Те също по този начин означават, че като се регистрират блоковете за динамична отбрана руските танкове доста превъзхождат немските по отбрана от кумулативни снаряди. 

Полският боен експерт  Ярослав Вольски отбелязва, че за модернизацията на немските танкове и повишване на равнището им на бронезащита е належащо безусловно да бъдат отрязани всички ниски корпусни елементи, в това число тези елементи на танка, на които е инсталирано окачването.

След това би трябвало да бъдат заварени усилени бронирани елементи на корпуса, което е извънредно скъпа и неприятна за купувачите процедура. Волски също така загатва, че немските производители може би съзнателно са скрили това ниско равнище на бронезащита даже на танковете Leopard 2А5, само че не може да удостовери тази информация. Други военни специалисти от Европа също означават, че базовата бронезащита на танковете Leopard 2A4 е " просто отвратителна " и би трябвало да бъде доста усилвана при положение на действителни бойни дейности.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР