Полският президент Анджей Дуда заяви, че е трябвало да наложи

...
Полският президент Анджей Дуда заяви, че е трябвало да наложи
Коментари Харесай

Полският президент поиска съдебна реформа според Конституцията

Полският президент Анджей Дуда съобщи, че е трябвало да наложи несъгласие на два от трите закона за промяна на правосъдната система, с цел да се увери, че те дават отговор на Конституцията, съобщи " Ройтерс ". " Подготвените от Народното събрание промени на правосъдната система като цяло отговаряха на публичните упования ", съобщи Дуда в послание към нацията, излъчено по публичната телевизия.

" Като президент обаче, аз не можех да ги приема и употребявам правото на несъгласие, тъй като те изискват промени, които да подсигуряват сходството им на Конституцията ", акцентира той. Президентът добави, че скоро ще показа свое лично предложение за правосъдна промяна.

Полският министър председател Беата Шидло съобщи, че непредвиденото президентско несъгласие на законите за смяна на правосъдната система е забавило въвеждането на нужните промени. " Всички желаеме да живеем в обективна Полша, по тази причина е нужна промяна на съдилищата. Днешното несъгласие на президента забави работата по промяната ", акцентира тя в послание към нацията, излъчено по публичната телевизия.

Правителството не би трябвало да се поддава на напън от улицата и от чужбина, добави Шидло, визирайки продължаващите митинги против плануваните промени и рецензиите от Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР