Полският президент Анджей Дуда няма да се срещне с германската

...
Полският президент Анджей Дуда няма да се срещне с германската
Коментари Харесай

Полският президент отказа да се срещне с Меркел при визитата й във Варшава заради Северен поток-2

Полският президент Анджей Дуда няма да се срещне с немската канцлерка Ангела Меркел по време на визитата й на следващия ден във Варшава, сподели върховен чиновник на президентската канцелария, представен от ДПА.

Промяната в графика бе оповестена малко откакто Русия съобщи, че противоречивият газопровод " Северен поток-2 " към Германия е приключен. Полша от дълго време се опълчва на този план, отбелязва ДПА.

Германското държавно управление съобщи по-рано този месец, че Меркел и Дуда ще се срещнат.

Павел Солох, началник на звеното за национална сигурност на полският президент, обаче сподели през днешния ден, че срещата няма да се състои поради " стичане на събитията и несъвпадение на " графиците.

Дуда ще се намира в Катовице на дълго планувано посещаване по времето, когато Меркел ще е във Варшава, сподели Солох пред полското радио и добави, че немското посолство е било осведомено за неговите пътувания.

" Отношенията с Германия са положителни, даже " Северен поток-2 " да хвърля сянка върху тях, което отслабва доверието в двустранните връзки ", сподели Солох.

Според информации на полски медии разочарованието от завършването на плана е изиграло роля за решението на Дуда да не се срещне с Меркел.

Канцлерката ще се срещне на следващия ден с полския министър председател Матеуш Моравецки, заяви полското държавно управление и добави, че във фокуса на диалозите им ще бъде обстановката на полската граница с Беларус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР