Полският министър на здравеопазването Лукаш Шумовски подаде днес оставка ден

...
Полският министър на здравеопазването Лукаш Шумовски подаде днес оставка ден
Коментари Харесай

Полският министър на здравеопазването подаде оставка

Полският министър на опазването на здравето Лукаш Шумовски подаде през днешния ден оставка ден откакто неговият заместител Януш Чешински разгласи, че напуща ведомството, съобщи Ройтерс.

Оставките стават по време на възходящи рецензии към политиката на ръководещата партия "Право и правдивост " за справяне с коронавирусната пандемия.

Броят на новите случаи с ковид на денонощна база в Полша остава огромен, като през последните седмици породиха няколко огнища на болестта измежду миньори в югоизточния каменовъглен регион Шльонск.

В страната с население 38 милиона има регистрирани 57 876 случая с ковид и 1896 умряли от "Ковид-19 ".

В ранните стадии на разпространяването на вируса в Полша здравният министър Шумавски стана през април политикът с най-голям рейтинг на доверие. Но образът му бе засенчен от кавги към доставките на медицински материали. Премиерът Матеуш Моравецки сподели през днешния ден, че ще разгласи името на новия здравен министър до края на седмицата.

Вестта за оставката Шумовски пристигна ден откакто неговият заместител Януш Чешински разгласи, че напуща здравното министерство. Опозицията от дълго време насочва апели за отдръпването на Шумовски и Чешински поради нередности при поръчката на защитни маски и апаратури за белодробна вентилация, които по този начин и не дойдоха в Полша, напомни Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР