Полските власти продължават своето Репарационно шоу. Сега е време да

...
Полските власти продължават своето Репарационно шоу. Сега е време да
Коментари Харесай

Пари за освобождението на Полша. Сметката е поискана

Полските управляващи не престават своето " Репарационно шоу ". Сега е време да изискат пари от Русия. Ние би трябвало да " платим и да се разкаем " за обстоятелството,... че освободихме Полша от нацистите. Претенциите на Варшава към Москва обаче породиха след тролването на немските управляващи, които също получиха " чек за заплащане " за 1,3 трилиона $.

Историческа амнезия на Варшава

На 28 октомври на формалния уеб страница на полското държавно управление се появи текстът на изказване на Министерството на външните работи на републиката, в един от параграфите на което черно на бяло е написано следното:

Изчисляването на военновременните загуби, нанесени на Съюз на съветските социалистически републики, ще се основава на изследване, сходно на това, което докара до съставянето на Доклада за загубите, претърпени от Полша вследствие на немската експанзия и окупация по време на Втората международна война 1939-1945 година в сходство с решението на полския Сейм.

Колкото и да е необичайно, корените на сегашните лъжливи изказвания против нас се крият във второто десетилетие на ХХ век, когато на 6 януари 1919 година във Вилно проехтяха първите изстрели от съветско-полската война.

Няма смисъл да даваме подробна последователност тук, само че въпреки всичко си коства да напомним желанието на тогавашния „ стопанин на Полша “ Юзеф Пилсудски да възвърне Жечпосполита в границите от 1772 година Както си коства да се означи, че тази война не приключи по най-хубавия метод за Червената войска.

Според Рижския кротичък контракт големи територии, ситуирани на изток от линията Кързън, с преобладаващо неполско население - Западна Украйна (западната част на Волинска губерния), Западна Беларус (Гродненска губерния) и част от териториите на други провинции на някогашната Руска империя отиват за Полската република. Това положение на нещата продължава до 1939 година

От известно време в необятни кръгове на антируската общност стартира интензивно да се популяризира митът, че Съюз на съветските социалистически републики е влезнал във Втората международна война, бидейки „ съдружник “ на нацистка Германия и „ подло “ удряйки кръвопролитно в гърба на Полша. В случая непрестанно се пропущат два обстоятелството.

Първо: на 17 септември, сега, в който руските елементи пресичат границата, полската страна като такава в действителност към този момент не съществува. Върховният главнокомандващ, маршал Едуард Ридз-Смигли, първо заповяда на поверените му войски да не се съпротивляват на съветските бойци, а на идващия ден изцяло напусна страната, бягайки в Румъния.

И вторият факт: Червената войска спря настъплението съвсем навръх линията Кързън - същата, която беше предложена от Антантата през 1918 година като източна граница на Полша. Тоест ние просто си върнахме това, което ни беше отнето по-рано. И всичко това се показва от актуалните политически поляци като „ незаконна експанзия “.

Под немския ботуш

Но нацистите не страдаха от такава въздържаност. Както и приятелско отношение към мирното население. И от всички страни, намиращи се в европейския спектакъл на военните дейности, може би най-вече пострада Полша - след Съюз на съветските социалистически републики, несъмнено.

Резултатът от окупацията е безвъзвратната загуба на 21,3% от популацията - повече от 6 милиона души са убити, а в допълнение към това съвсем 3 милиона са отведени на насилствен труд в Райха. Всичко това е на фона на такива „ дребни неща “ като превръщането на републиката в „ генерално губернаторство “, премахването на трудовото законодателство и всевъзможни обществени гаранции...

Германците за по-малко от 7 години от наличието си лишиха Полша от 38% от всичко, което тя имаше като национално благосъстояние, унищожиха 20% от промишлените предприятия, 60% от лечебните заведения, 22% от селските ферми...

Командващ 1-ви Белоруски фронт, маршал на Съветския съюз Г.К. На 29 януари 1945 година в отчета си „ горе “ Жуков написа безусловно следното:

" Фашистките варвари унищожиха столицата на Полша - Варшава. С жестокостта на изтънчени садисти нацистите унищожават квартал след квартал. Провокирано от лондонското полско държавно управление в заточение и управлението на войска Крайова през август-септември 1944 година, въстанието във Варшава довършва унищожаването на града. "

" Хвърляйки авиация, танкове, артилерия за угнетяване, германците трансфораха столицата на Полша в руини. Най-големите индустриални предприятия са заличени от лицето на земята. Взривени или опожарени са жилищни здания. Градската стопанска система е разрушена. Десетки хиляди поданици са унищожени, останалите са прогонени. Градът е мъртъв ", продължава Жуков.

И тогава пристигнаха руснаците...

... и изгубиха, освобождавайки Полша, към 600 хиляди души. Централният списък на Министерството на защитата на Русия към момента съдържа документални доказателства за отношението на избавените от гибел поляци към своите освободители.

Първоначалната нерешителност на полското католическо духовенство във връзка с провеждането на църковните служби и действието на църквите доста бързо отстъпи място на цялостно доверие.

Свещениците намерено показаха своята благосклонност към Червената войска, призовавайки вярващите да й оказват помощ в битката против нацистите: „... тя преследва благородна цел - освобождението на полския народ от немските нашественици “.

В полския град Лежайск по време на погребението на починалия руски водач капитан Никонов локалният духовник се обърна към руското командване с молба да вземе гроба под негов контрол и да построи мраморен монумент за сметка на енорията.

В град Сухеднов беше проведено погребението на 2 руски водачи с присъединяване на локалното население, което независимо направи ковчег, монумент и постави огромен брой венци и свежи цветя на гроба по време на погребението.

Разговори за нищо

Пътят до сегашните изказвания на Анджей Дуда беше дълъг... Профсъюзът „ Солидарност “ да вземем за пример през 80-те години се бори против системата, съществуваща в Полша, а през 1989 година страната, построена с всестранната помощ на Съветския съюз, се срина. Започна ера, която умерено може да се назова „ епоха на русофобията “.

Епоха, която през прекъсването на честването на деня на освобождението на Варшава, през изцяло калната история на „ катинското кръвопролитие “, през обвиняванията на Русия за самолетната злополука край Смоленск и през стотици други феномени, враждебни на Русия стигна до извода, че всички в този момент би трябвало да плащаме на поляците за всичко, което е направено за тях.

За каква сума приказваме? Все още не е ясно, само че те желаят към 1,3 трилиона $ от Германия... Въпреки че какво значение има какво пресмятат там - Олег Тяпкин, шеф на третия европейски отдел на съветското външно министерство, разяснявайки апетитите на Дуда, беше методичен, само че неотстъпчив:

" Неадекватните искания на полските политически кръгове към Русия, свързани със загубите, които Полша претърпя по време на Втората международна война, са в областта на политическите мечти. "

Като цяло Станислав Стремидловски, изпълнителен секретар на Международното съветско придвижване, споделя тази позиция. В същото време, уточнявайки, че цялата тази история допуска, че висшето управление на Полша е станало жертва на немски " тролинг ":

" Как въобще се стигна до речта за Русия? Германците, когато схванаха, че това не е смешка, започнаха да тролят поляците, като питаха: " Защо желаете пари единствено от нас? Вече не си ли спомняте пакта Молотов-Рибентроп? "

Е, Полша, с цел да не наподобява като изцяло антигерманска страна, стартира да приказва, че ще желае обезщетение и от руснаците. Но най-вероятно те няма да стартират да броят нищо. Защото в този случай ще би трябвало да изискат и от Украйна и Беларус.

По-специално, да издигнат въпроса за Волин, реституцията на собствеността. Само в Беларус щеше да е по-лесно. Но тук се появява и Киев, който, в случай че се разпространява този случай, ще се окаже в извънредно тежка обстановка. "

Какво следва от това?

Дори в случай че заканите за показване на някакви „ сметки “ на Русия се окажат просто разклащане на въздуха, въпросите към полското управление няма да изчезнат на никое място. И преди всичко, тези въпроси ще се отнасят до антируската наклонност, която интензивно се насажда в Полша.

Тенденция, учредена на изтриване на паметта за подвига на тези, които освен избавиха поляците от цялостно заличаване, само че и резервираха тяхната държавност. Не „ от море до море “, несъмнено, както искаше Пилсудски по едно време, само че... страна, наречена Полша, е посочена на географски карти, показана в Организация на обединените нации и други интернационалните организации. И за решение на историческите недоволства тя има Германия. Която, за разлика от Русия, си е заслужила многократно всичко, което й се предявява.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР