Полските служби за сигурност съобщиха днес, че са ударили руска

...
Полските служби за сигурност съобщиха днес, че са ударили руска
Коментари Харесай

Полша разби мрежа за разпространение на руска пропаганда през новинарски сайтове

Полските служби за сигурност оповестиха през днешния ден, че са блъснали съветска шпионска мрежа в съдействие с чешкото разузнаване, което по-рано разгласи, че е разрушило финансирана от Москва интервенция, заяви Агенция Франс Прес, цитира Българска телеграфна агенция и Фрог.

" Агенцията за вътрешна сигурност организира действия като част от следствие на шпионска активност в интерес на Русия, ориентирана против страни от Европейския съюз и евроинституции ", означи представителят на организацията Яцек Добжински.

Осъществени са обиски във Варшава и в Тихи, Западна Полша, само че детайлности не се прецизират.

Вчера чешкият министър-председател Петер Фиала осведоми, че разузнаването на страната е разрушило финансирана от Москва мрежа, която е разпространявала съветска агитация и е упражнявала въздействие в Европа, включително в Европейския парламент.

Групата употребила основаният в Прага новинарски уебсайт " Гласът на Европа " да популяризира информации против изпращането на европейска помощ за Украйна, която Русия атакува през февруари 2022 година

Също по този начин кабинетът на Фиала е добавил " Гласът на Европа " и двама прокремълски украински политици – Виктор Медведчук и Артьом Марчевски – към санкционния си лист по отношение на активността на мрежата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР