Полски военен хеликоптер наруши беларуската граница в Берестовицки район на

...
Полски военен хеликоптер наруши беларуската граница в Берестовицки район на
Коментари Харесай

Беларус: Полски военен хеликоптер наруши границата

Полски боен хеликоптер наруши беларуската граница в Берестовицки регион на Гродненска област.

Това оповестиха

" В следобедните часове на 1 септември беларуските гранични чиновници записаха нарушаване на въздушното пространство на Беларус от Полша в Берестовицки регион на Гродненска област назад ", се споделя в изказването.
 Лукашенко: Призивите на Полша и Балтийските страни са глупави
Лукашенко: Призивите на Полша и Балтийските страни са глупави

Според него те нямат право да се оплакват до момента в който имат " даже един задграничен военнослужещ " на своя територия

Полският боен хеликоптер Ми-24 пресече държавната граница на доста ниска височина  до територията на Беларус и по-късно се върна назад.

Полската страна е осведомена за този случай, се споделя още в изказването.

Припомняме, че това е следващ епизод на напрежението, тлеещо сред страните. 

Ден по-рано беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че апелите на Полша и балтийските страни за евакуиране на съветската наемническа група " Вагнер " от Беларус са " безпочвени и глупави ". 

БелТА цитира думите на Лукашенко, че опълчването на наличието на " Вагнер " в Беларус е безпричинно, до момента в който задгранични войски са ситуирани в Полша и балтийските страни, които са членки на НАТО.

Според него, Полша и балтийските страни нямат право да се оплакват от " Вагнер " в Беларус, до момента в който имат " даже един задграничен военнослужещ " на своя територия

" Междувременно това са неоснователни и глупави претенции ", сподели той.
 Полша и балтийските страни подготвени да затворят границата с Беларус
Полша и балтийските страни подготвени да затворят границата с Беларус

Това може да стане при положение на " сериозен случай "

Полша и нейните съседи виждат наличието на " Вагнер " в Беларус като опасност за сигурността и в отговор Варшава реалокира част от личните си войски на изток към границата с Беларус.

Лукашенко сподели, че армията му ще се възползва от образованието на " Вагнер ", който се би за Русия в някои от най-интензивните борби на войната в Украйна и приключи завладяването на град Бахмут след месеци борби през май.

Беларус съобщи в края на юли, че членовете на " Вагнер " са почнали образование на нейните специфични сили на боен полигон единствено на няколко благи от границата с Полша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР