Полски привърженици на крайната десница в сряда се сблъскаха с

...
Полски привърженици на крайната десница в сряда се сблъскаха с
Коментари Харесай

Има ранени в сблъсъците между крайнодесни и полиция във Варшава

Полски последователи на крайната десница в сряда се сблъскаха с полицията за битка с безредиците покрай основния стадион във Варшава, който се употребява като краткотрайна болница за жертвите на Covid-19.
Сблъсъците избухнаха, откакто хиляди се причислиха към поход с коли, мотоциклети и пешком, игнорирайки предизвестията на полицията да се разпилян, с цел да се лимитират рисковете от зараза.
 Полша вкара режим на зараза Полша вкара режим на зараза
Полските управляващи взеха решение да вкарат режим на зараза поради разпространяването на ковид, разгласи министър председателят Матеуш Моравецки. Досега...
" Няколко служители на реда бяха ранени ", откакто бяха нападнати от " групи хулигани ", съобщи полицията в Twitter. „ с цел да освободят прохода за коли за спешна помощ и транспортни средства с респиратори, които бяха блокирани от хулигани “, споделиха те. Полицаите стреляли с гумени патрони, откакто протестиращите почнали да ги замерват с камъни и пиратки по време на шествието за Деня на независимостта. Участниците, доста от които не носеха маски, развяваха полски флагове и скандираха: " Бог, чест и татковина! " Либералният кмет на града Рафал Тржасковски беше забранил тазгодишното шествие поради пандемията и
11 ноември се празнува като държавен празник в Полша, с цел да означи възобновяване на полската самостоятелност през 1918 година след Първата международна война.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР