Полски медицински екип е готов да отиде в Грузия, за

...
Полски медицински екип е готов да отиде в Грузия, за
Коментари Харесай

Полша е готова да изпрати в Грузия лекари, които да прегледат Саакашвили

Полски медицински екип е подготвен да отиде в Грузия, с цел да ревизира здравословното положение на някогашния президент Михаил Саакашвили, сподели държавен представител във Варшава в понеделник, до момента в който страховете за положението му нарастват, съобщи " Ройтерс ".

55-годишният Саакашвили беше изпратен в пандиза през 2021 година за шест години по обвинявания в корист с власт по време на ръководството му, обвиняване, което съгласно него е политически стимулирано.

Здравето му се утежни в пандиза, където той организира многократни гладни стачки и твърди, че е бил токсичен. Саакашвили е лекуван в клиника в грузинската столица Тбилиси.

Запитан дали Полша възнамерява да изпрати лекари, с цел да го прегледат, държавният представител Пьотр Мюлер сподели на конференция: " Потвърждавам, че... екип за филантропична помощ... е подготвен да отиде в Грузия ".

" Сега чакаме единодушие от грузинска страна... защото знаем, че обстановката с здравното обслужване на някогашния президент на Грузия буди съществени подозрения в интернационалната общественост и по тази причина сме подготвени да изясним тези подозрения в този метод ", добави той.

Поддръжниците на Саакашвили споделят, че грузинските управляващи му отхвърлят уместно лекуване. Грузински чиновници настояват, че той симулира сериозността на положението си, с цел да си обезпечи предварително освобождение.

По-рано Варшава предложи на грузинското държавно управление Саакашвили да бъде лекуван в Полша.
В неделя, прозападен модернизатор, управлявал от 2004 до 2013 година, да споделя, че е измършавял толкоз доста, че се доближава до равнище, за което лекарите споделят, че може да докара до полиорганна непълнота.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР