Полската компания оператор ПЕРН (PERN) съобщи, че снощи е установила

...
Полската компания оператор ПЕРН (PERN) съобщи, че снощи е установила
Коментари Харесай

Спряха едната от тръбите на петролопровода „Дружба“ заради теч

Полската компания оператор ПЕРН (PERN) заяви, че нощес е открила теч по една от двете тръби на петролопровода „ Дружба “, пренасящ нефт от Русия за Европа, и е спряла изпомпването на нефт по нея, съобщи Ройтерс.

Изтичането е намерено покрай град Ходеч в Централна Полша по една от двете тръби от западния сектор на „ Дружба “, по който суровият нефт стига до Германия, посочи компанията.

ПЕРН означи, че втората тръба работи без смяна, че няма заплаха за здравето на локалните поданици и че повода за случая се проверява.

Компанията съобщи, че доставките за полските рафинерии не са наранени и че е в контакт с немските сътрудници, които получават нефт по тръбопровода.

„ Службите на ПЕРН са разкопали мястото, където е бил развален тръбопроводът. Извършват се подготвителни действия за ремонта му “, написа тази заран компанията в обществената мрежа „ Екс “, известна преди като „ Туитър “.

Тя обаче не заяви по кое време се чака да бъде изцяло възобновен петролопроводът и какво е въздействието върху доставките за Германия.

„ Другите детайли от инфраструктурата на ПЕРН, в това число секторът в Поморското воеводство, по който доставяният в Полша с танкери недопечен нефт се изпомпва и се насочва към Германия, работят в нормален режим “, споделиха от компанията.

На мястото на случая са изпратени пожарникари и спешните служби на ПЕРН, които обезопасяват региона.

Петролопроводът „ Дружба “ е един от най-големи в света и може да придвижва до два милиона барела нефт дневно, напомня Българска телеграфна агенция. Общият потенциал на западния сектор на двата тръбопровода, по които се придвижва нефт от Централна Полша до Германия, възлиза на 27 милиона тона недопечен нефт годишно.

След като Русия нахлу в Украйна предходната година и откакто бяха открити огромни течове в газопроводите „ Северен поток “, минаващи от Русия към Европа по дъното на Балтийско море, Европа е в положение на нараснала паника за сигурността на енергийната си инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР