Полша, време е за референдум в Силезия. Русия може да

...
Полша, време е за референдум в Силезия. Русия може да
Коментари Харесай

Кадиров: Полша, време е за референдум в Силезия. Русия може да помогне

Полша, време е за референдум в Силезия. Русия може да помогне.

Това разгласи на профила си в " Телеграм " чеченският водач Рамзан Кадиров. В началото на следващото си есе, громящо Запада и в частност Полша, диктаторът се подигра на Варшава, тъй като по негови сметки е останала без оръжие.

" Сега и Полша ще моли за оръжие Щатите. Това решение беше оповестено от Марчин Пржидач, началник на Бюрото за интернационална политика в кабинета на полския президент. Като част от поддръжката за Украйна, Варшава съумя да изчерпи личните си военни запаси и в този момент е объркана: какво ще стане, в случай че след сполучливото довеждане докрай на СВО Русия стартира да денацифицира и демилитаризира следваща страна? Все отново след Украйна на картата е Полша! "

Кадиров неведнъж заявявал, че " битката против сатанизма би трябвало да продължи в цяла Европа и преди всичко на територията на Полша ".

" Така че поляците се хванаха в точния момент. Да, и политическата обстановка при тях сега е комплицирана. През юли ще се организира годишният Марш за автономията на Силезия, който всякога притегля от ден на ден и повече участници.

За мен този район на Полша си заслужи специфичен самостоятелен статут и там незабавно е нужен референдум, по време на който Русия може да окаже организационна помощ. Моли, Полша, моли господарите си ".

По-рано полският министър председател Матеуш Моравецки се обяви за концепцията да се поддържа Ичкерия (Чеченска република Ичкерия - сепаратистко държавно образувание, просъществувало на територията на Чечено-ингушка самостоятелна руска социалистическа република от 1991 година до 2000 г.). Кадиров побърза да отговори:

" Искам да разясня думите на един шизофреник - полския министър председател. Той твърди, че би трябвало да се поддържа Ичкерия ", съобщи Кадиров с необятна усмивка.  " Имам един въпрос: " Къде бяхте вие, когато се борихме за Ичкерия? Когато отстоявахме ползите на независимостта? Защо европейските страни, в това число и Украйна, не ни поддържаха, а в този момент взеха решение да поддържат несъществуваща страна? ", попита той и побърза да изясни, че през днешния ден независимостта била невъзможна, " защото 1,5 милионно население би трябвало да бъде изхранено, облечено, образовано... "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР