Полша трябва да спре да се отнася към Европейския съюз

...
Полша трябва да спре да се отнася към Европейския съюз
Коментари Харесай

Полша да спре да смята ЕС за дойна крава, призова еврокомисар

Полша би трябвало да спре да се отнася към Европейския съюз като към машина за правене на пари и в бъдеще да стартира да прави по-значителни вноски, прикани зам.-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, представен от " Ройтерс ".

Той добави, че процедурата против Полша по Член 7 за заледяване правата на страна член към момента не е повлияла на държанието на управляващите във Варшава.

" Европейски Съюз не е просто машина за пари, някаква крава, която можете да доите ", сподели той пред публицисти във Варшава. " Очакваме по-значителен принос от Полша за бъдещето на Европа ", добави той преди началото на срещата на върха на страните от някогашния комунистически блок, включили се към Европейски Съюз след 2004 година

Според Катайнен полското " икономическо развиване е удивително " с помощта на еврочленството, посредством което страната е получила до момента над 100 милиарда евро. от фондовете.

Но поради разногласието си с Европейски Съюз за съблюдаване върховенството на закона в страната Варшава се е сложила в слаба позиция, сподели още той. Процедурата по Член 7 теоретично може да докара до това поляците да изгубят правото на глас при установяване решенията на Европейски Съюз, само че по думите му " нищо не се случи " след започването ѝ.

Управляващата евроскептична партия " Право и правдивост " споделя, че Полша ще одобри еврото, едвам когато стопанската система ѝ стане огромна колкото немската. Това явно е невероятно и съгласно Катайнен Варшава е подготвена да се причисли към еврозоната. " Полша е фискално постоянна страна и ще завоюва от участието в еврозоната ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР