Полша срази с 2:0 Швеция у дома в решаващ плейоф

...
Полша срази с 2:0 Швеция у дома в решаващ плейоф
Коментари Харесай

Полша и Левандовски изритаха Златан и Швеция от Мондиал 2022

Полша съкруши с 2:0 Швеция вкъщи в решителен плейоф за класиране на Световното състезание в Катар. Роберт Левандовски и Пьотр Желински донесоха скъпоценния триумф на Дружина полска, която за пръв път в своята история ще взе участие на два следващи Мондиала.

По този метод 40-годишният шведски деец Златан Ибрахимович надали ще има нов късмет да се опитва за международната купа. Таранът се появи на терена в 80-ата минута, само че като че ли прекомерно късно, с цел да обърне развоя на събитията.

Гостите започнаха по-добре и сътвориха първите голови положения в мача. В 13-ата минута подъл удар на Александър Исак от далечно разстояние беше отразен от Войчех Шчесни. Полският вратар трябваше да прави ослепително избавяне и в 19-ата минута. Емил Форсберг си освободи пространство и шутира от границата на наказателното поле. Шчесни обаче показва доста добър инстикт, тъй че да резервира мрежата си суха.

До почивката резултатът се резервира неизменен и двата тима оставиха развръзката за вторите 45 минути. Подобно на първата част Швеция стартира по-добре. В 47-ата минута Деян Кулушевски опита да преодолее Шчесни, само че стражът за следващ път не разреши това да се случи.

Неписаният закон във футбола, че когато не вкараш, ти вкарват, влезе в действие. В 50-ата минута Полша поведе с гол на огромната си звезда Роберт Левандовски. Таранът на Байерн Мюнхен овладя на добра стрелкова позиция и елегантно търкулна топката в мрежата.

Шчесни продължаваше да е непогрешим. В 59-ата минута за повторно от началото на мача отхвърли Форсберг.

В 73-тата минута Полша нанесе съкрушителния удар. След неточност в отбраната на скандинавците Желински се озова самичък против Робин Олсен и го преодоля за 2:0.

Този гол тотално обезвери гостите, които изгубиха всевъзможни очаквания. До края поляците на няколко пъти можеха да създадат триумфа си още по-убедителен. С пропуски се регистрираха Ян Беднарек, Пьотр Желински и Роберт Левандовски. При обстановката с Лева би трябвало да се означи страхотната реакция на Робин Олсен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР