Полша спешно се нуждае от попълване на запасите от военно

...
Полша спешно се нуждае от попълване на запасите от военно
Коментари Харесай

Полша: Спешно се нуждаем от военно оборудване, предадохме големи количества на Украйна

Полша незабавно се нуждае от попълване на запасите от военно съоръжение, защото страната е предоставила огромни количества на Украйна. Това съобщи полският президент Анджей Дуда на откриването на среща с управлението на Министерството на националната защита на страната.

Според Дуда общата стойност на трансферираните оръжия възлиза на 1,7 милиарда $.

Президентът напомни, че Полша е предоставила на Украйна " стотици танкове, бойни машини, артилерийски установки, както и безпилотни самолети, ПЗРК, стотици хиляди муниции, аварийни елементи и друго съоръжение ". " Това породи осезаема потребност за министъра на защитата да попълни оръжейните ресурси ", уточни той, като акцентира, че Полша е предоставила на Украйна военна помощ на стойност минимум 1,7 милиарда $.

" Естествено, чакаме да компенсираме дефицита, който се появи в нашите ресурси, също и посредством механизмите за поддръжка от страна на съдружниците ", сподели Дуда.

Според него нужните покупки към този момент са в ход. " Но са нужни най-малко месеци, а най-много години, с цел да се компенсират новите оръжия, които към момента се създават. От друга страна, ние се нуждаем от бързо попълване на запасите ", сподели президентът.

" Затова молим всички наши съдружници да ни дават оръжия, не безусловно нови. Напротив. Предадохме използвано съоръжение и сме подготвени да приемем използвано съоръжение ", уточни Дуда, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР