Полша смята за необходимо да бъдат наложени нови санкции срещу

...
Полша смята за необходимо да бъдат наложени нови санкции срещу
Коментари Харесай

Полша призова ЕС да наложи санкции срещу Беларус в отговор на присъдата на Тихановска

Полша счита за належащо да бъдат наложени нови наказания против беларуските управляващи поради задочното наказание на някогашната кандидатка за президент Светлана Тихановска и други представители на опозицията, които са в заточение в чужбина, съобщи ТАСС, като се базира на представителя на полското държавно управление Пьотър Мюлер.

" Тези неотдавнашни показни процеси и осъждането на разнообразни хора демонстрират само, че против Беларус би трябвало да се подхващат дълготрайни дейности, за жалост, когато става въпрос за интернационалните наказания ", сподели той.

Според Мюлер Полша е поискала от Европейския съвет " да разшири глобите, които в този момент са в действие против Русия " и да включи и Беларус в техния обсег. " Тук става въпрос за стопански наказания. Смятаме, че Беларус би трябвало да бъде обзет от сходни наказания ", разясни той.

Мюлер добави, че полският министър-председател Матеуш Моравецки също по този начин е употребявал " европейски канали, с цел да призове всички хора, които вземат участие в показни правосъдни процеси в Беларус - прокурори, съдии и други - да бъдат включени в санкционните описи ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР